REŢETA ZILEI: Crap la cuptor în sos de vin şi cartofi natur

Ce vă trebuie? Evident că 1 kg de crap, sare, piper măcinat şi boabe, 1-2 foi dafin, 50 ml ulei de măsline, 400 ml vin alb demidulce, 4 căţei usturoi, 2 lămâi, cartofi natur pentru garnitură, pătrunjel.

Cum se prepară? Reţeta este una simplă. În primul rând se curăţă peştele, se spală bine, iar mai apoi se crestează de 3-4 ori pe ambele părţi. Se presară bine cu sare, mai ales în crestături, se pun boabele de piper, dar şi piperul măcinat şi foile de dafin măcinate. După aceea, crapul se unge cu uleiul de măsline, se acoperă cu felii de lămâie şi se lasă aproximativ o oră la frigider. În tot acest timp se poate prepara garnitura, adică cartofii natur. Cartofii, după ce se curăţă, se pun să fiarbă ca pentru piure, se adaugă sare după gust şi se lasă la foc mic.

Revenind la peşte, după ora aşteptată, se toarnă vinul peste crap, vinul fiind amestecat anterior cu puţină apă şi sare, iar apoi totul se bagă în cuptor. Se mai stropeşte peştele din când în când cu sosul din tavă, iar după ce s-a rumenit se serveşte cu garnitură de cartofi natur şi se ornează cu felii de lămâie şi frunze de pătrunjel.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...