FOTO VIDEO: Vicepremierul Oprea, ministrul Duşa şi Raed Arafat au venit la Vaideeni


Vicepremierul României Gabriel Oprea, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa şi Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, au venit în după-amiaza zilei de marţi, 29 iulie 2014, cu un elicopter la Vaideeni, pentru a vedea la faţa locului ce dezastru a făcut natura dezlănţuită. Cei trei au fost interpelaţi de vâlcenii aflaţi la necaz, de oamenii care şi-au văzut agoniseala de-o viaţă distrusă de ape şi care acum au nevoie de ajutor.

Oprea, Duşa şi Arafat au făcut un bilanţ al pagubelor produse de apele Luncavăţului în cătunul din Vaideeni, au vizitat zona alături de prefectul de Vâlcea şi au coordonat operaţiunile de salvare ale oamenilor.

Reamintim că, Marţi la prânz s-a natura s-a dezlănţuit la Vaideeni, acolo unde un cătun întreg a rămas izolat, iar 30 de case au fost pur şi simplu distruse de apele râului Luncavăţ. Autorităţile au încercat din răsputeri să evacueze 200 de persoane din cătunul Atârnaţi, însă apele sunt atât de mari, încât pompierii au fost nevoiţi să apeleze la elicoptere. Astfel, la insistenţele preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, la Vâlcea au ajuns 2 elicoptere, care au început să evacueze oamenii. 40 de persoane au rămas izolate pe o insulă, iar alţi 13 persoane care refuză să-şi părăsească locuinţele.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...