REŢETA ZILEI: Ostropel de pui

29 Iul 2014
Ce vă trebuie? Pentru acest preparat aveţi nevoie de 500 g ciocănele de pui, 1 ceapă, 3 căţei de usturoi, foi de dafin, piper, cimbru, 500 ml suc de roşii, 1 pahar de vin alb (100 ml), pătrunjel tocat, 3 linguri cu ulei şi 2 cutii roşii în bulion.

Cum se prepară? Ceapa şi roşiile se taie cubuleţe. Uleiul se pune într-o cratiţă la încins. Carnea de pui se sărează şi se pune să se rumenească. Când s-a rumenit se adaugă paharul cu vin şi se mai lasă 10 minute acoperite. După ce s-au înăbuşit se scot pe o farfurie. În uleiul încins se adaugă ceapă, apoi roşiile tăiate. Se adaugă şi sucul de roşii, un fir de cimbru, piperul şi foaia de dafin. Se pune din nou carnea în cratiţă şi se lasă să fiarbă la foc mic până scade sosul. Către sfârşitul preparării se adaugă şi usturoiul pisat. La servire se pune pătrunjel tocat. Se serveşte cu mămăliguţă. Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...