FOTO: Inundaţii DEVASTATOARE în comuna BUDEŞTI


Case izolate, gospodării inundate, animale moarte, maşini distruse, drumuri rupte sau întrerupte din cauza viiturilor, fac parte dintr-un tablou jalnic al localităţii Budeşti, după ploile din noaptea de sâmbătă spre duminică, 26/27 iulie a.c.

Cele mai afectate sate au fost Ruda şi Bârseşti, primarul Gheorghe Mirea fiind nevoit să apeleze la pompieri şi la drumari pentru a interveni în forţă.

Astfel, în satul Ruda au fost afectate în jur de 20 de gospodării, casele oamenilor fiind inundate, iar animalele din curţi au fost prinse de viituri şi omorâte. Mai mult, maşina unui localnic, un Mercedes, a fost luat de ape pe o porţiune de 200 de metri, autoturismul fiind parţial distrus. De asemenea, tot în satul Ruda au fost inundate şcoala şi dispensarul, iar drumul judeţean 678 a fost distrus pe o porţiune de câţiva metri. „Acolo intervenim cu pompe de tras apa şi cu buldoexcavatoare. Din păcate, pagubele sunt foarte mari pentru oamenii din zonă, pentru că le-au murit animalele, le-au fost distruşi stupii, iar în case apa e până la genunchi. Şi o porţiune de drum a fost afectat, asfaltul fiind distrus de viituri" – ne-a declarat primarul comunei Budeşti, Gheorghe Mirea.

În comuna Bârseşti, 12 case sunt izolate din cauza ruperii drumului sătesc şi a întreruperii circulaţiei. Mai mult, primarul susţine că şi în acest sat sunt cinci case inundate.

Sursa foto: https://www.facebook.com/AdrianAdelina
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...