CONGRES PDL – PNL: Alianţa Creştin Liberală e pregătită să dea preşedintele României (FOTO)

Cel mai proaspăt cuplu de partide din politica românească e gata să-şi oficializeze relaţia. Fiecare formaţiune oferă câte puţin din zestrea sa: PNL dă numele, PDL - sediul de partid şi imnul, deciziile se iau umăr la umăr. Fuziunea reală PNL-PDL va avea loc abia în 2017. Până atunci, primul test major îl reprezintă alegerile prezidenţiale, în care PNL şi PDL se vor prezenta sub forma Alianţei Creştin-Liberale. Nu puţini sunt însă cei care, din ambele tabere, contestă contopirea celor două formaţiuni.

Până una alta, liderii sunt decişi ca noua alianţă să funcţioneze, liberalii şi pedeliştii reunindu-se, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, în congres comun pentru aprobarea statutului noii formațiuni rezultate în urma fuziunii și a noii alianțe electorale "ACL PNL - PDL" care va susține candidatul la Președinție.

Înaintea începerii congresului comun, liberalii s-au reunit în Delegația Permanentă și în Congres Extraordinar, iar democrat-liberalii în Convenții Naționale extraordinare. Cele două partide au fost puternic reprezentate de la Vâlcea, delegaţia liberală numărând 31 de membri, printre care amintim: Cristian Buican, Traian Dobrinescu, Bogdan Alex Popescu, Victor Popescu, Bogdan Pistol, Eduard Vîrlan, Victor Stănculescu, Gheorghe Păsat etc. De la PDL Vâlcea au participat Romulus Bulacu, Sami Vîlcu, Ştefan Prală, Alina Lupu, Geani Mann, Iuliana Moise etc.

PDL urmează să aprobe și fuziunea prin absorbție cu Forța Civică. Președintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, va primi o funcție de prim-vicepreședinte al PDL.

La congresul comun sunt așteptati 2.245 de delegați.

Candidatul comun al alianței va fi desemnat în urma unor cercetări sociologice la propunerea forurilor de conducere ale celor două partide, respectiv de Delegația Permanentă a PNL și de Biroul Permanent Național al PDL.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...