Autostrada Piteşti – Sibiu va costa 30 milioane euro/km.

Noul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, avertizează că autostrada Piteşti – Sibiu poate deveni realitate în cel puţin 6 – 7 ani, iar construcţia acesteia va fi extrem de scumpă.

Autostrada figurează în Master Planul de transporturi, al cărui proiect va fi finalizat pe 31 august, şi va fi realizată 'în cele din urmă', dar costurile ar putea ajunge la 30 milioane de euro pe kilometru.

„Dacă în trei ani ştim să rezolvăm o ieşire pe partea de sud spre Europa şi doar peste 5-6 ani o să avem autostrada între Curtea de Argeş şi Sibiu ar fi foarte bine, pentru că am rezolva 70% din problemă în următorii doi ani", a mai spus ministrul Transporturilor.

Autostrada Piteşti - Sibiu reprezintă una dintre solicitările Grupului Renault, care deţine uzina auto Dacia de la Mioveni. Accesul facil către frontieră, la Arad, este o prioritate pentru Dacia-Renault în condiţiile în care zilnic există un flux de 350 de camioane cu autoturisme care pleacă de la Mioveni spre graniţă şi invers, iar economiile sunt estimate la 30 de euro pe autoturism transportat. Şi autorităţile judeţului Vâlcea susţin realizarea acestei autostrăzi unul dintre cei mai vocali susţinători fiind deputatul PNL, Cristian Buican.

Până la construcţia autostrăzii, ministrul Rus a spus că se ia în calcul inclusiv construcţia a încă unui drum între Sibiu şi Piteşti, astfel încât autoturismele şi camioanele să circule pe drumuri separate.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...