REŢETA ZILEI: Piept de pui cu ciuperci şi sos gorgonzola

Ce vă trebuie? Aveţi nevoie de 1 piept de pui, 500 g ciuperci, 3-4 linguri ulei de măsline, 50 g unt, 150 g brânză gorgonzola (cu mucegai), 150 ml smântână pentru gătit, sare si piper.

Cum se prepară? Pieptul de pui se taie felii, se condimentează cu sare şi piper, iar apoi se pune la fript pe un grătar încins în prealabil. Până se face puiul, se pregătesc ciupercile cu sos gorgonzola. Prima dată se pun ciupercile la călit într-o tigaie în care au fost încinse câteva linguri de ulei de măsline. Se lasă până ce sosul va scădea. Între timp, într-o crăticioară punem la foc mic 50 g de unt, iar după ce s-a topit se adaugă brânză gorgonzola fărâmiţată şi 150 ml de smântână. Se amestecă bine până ce se omogenizează şi se topeşte brânza. Se lasă câteva clocote, amestecând în continuu, apoi se adaugă ciupercile. Se mai lasă aproximativ 5 minute. După aceea, pe o farfurie întinsă se pun bucăţile de piept de pui şi peste ele se pun ciupercile cu sos gorgonzola.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...