Drogul FANTOMA face ravagii în toată ţara

Centrul Internaţional Antidrog din Bucureşti (CIADO) avertizează asupra faptului că România a fost invadată recent de un tip nou de stupefiant, numit "Fantoma". Pastilele sunt vândute ca ecstasy, dar conţin substanţe mult mai periculoase, care sparg vasele de sânge, inclusiv în creier. "Conform informaţiilor CIADO, noul tip de stupefiant a apărut în ţara noastră în vara anului trecut, adus din Occident. Anul acesta s-a produs însă o adevărată invazie de «Fantoma», care este foarte toxic şi suficient de ieftin ca să îl facă extraordinar de periculos, a declarat Gigel Lazăr, preşedintele executiv al CIADO, citat de Libertatea.

"Fantoma" îşi face apariţia în special la petreceri mari, cu sute de participanţi, unde tinerii sunt tentaţi să încerce drogul, care dă dependenţă foarte repede. Nu rare sunt şi cazurile în care dealerii le pun adolescenţilor asemenea stupefiant în paharele cu băutură, pentru a-i transforma în clienţi siguri.

"Acest produs nou intrat pe piaţă este foarte periculos, deoarece conţine metanfetamină, ketamină şi PMA. Iniţial, aceste substanţe produc consumatorului un fel de delir paranoic, apoi încep să spargă vasele de sânge din organism, inclusiv din creier, şi produc decesul. Se distribuie sub forma unor pilule de obicei albe, galbene, roşii sau maro, de mărimi şi forme diferite. Preţul este 70 de lei, dacă achiziţionezi doar o pastilă, sau 50 de lei bucata, dacă iei mai multe", a mai spus reprezentantul CIADO. Tot mai mulţi tineri din Capitală şi din ţară aleg să se distreze numai după ce "mănâncă" o porţie de droguri, inclusiv "Fantoma".

Potrivit poliţiştilor de la Antidrog, acest tip de stupefiant este un ecstasy mult mai periculos decât cel clasic, un fel de cocteil de substanţe sintetice halucinogene. Se numeşte aşa pentru că are imprimat un simbol special, o siluetă de fantomă.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...