Ședință EXTRAORDINARĂ de CJ pentru preluarea Exploatărilor miniere de la Alunu și Berbești

În ședința ordinară a Consiliului Județean Vâlcea din data de 22.07.2014 la punctul „Diverse" s-a solicitat un vot pentru un acord de principiu al consilierilor județeni legat de preluarea de către S.C. CET Govora S.A. a Exploatărilor miniere de la Alunu și Berbești aflate în prezent în subordinea Complexului Energetic Oltenia.
Consilierii județeni ai PNL și PDL s-au abținut la acest punct din următoarele motive:
Externalizarea celor două exploatări miniere este o problemă importantă și nu se discută la punctul „Diverse". Era necesară prezentarea unui material din care să reiasă oportunitatea acestui demers precum și punctele de vedere deja formulate ale instituțiilor implicate (Complexul Energetic Oltenia, CET Govora, Consiliul Județean Vâlcea, Ministerul Economiei, Ministerul Justiției).
Din scurtele schimburi de replici de la ședință nu a rezultat foarte clar modalitatea tehnică de preluare: transfer gratuit, cumpărare sau altă formă de preluare, și care ar fi costurile aproximative și sursele de finanțare.
PNL Vâlcea și PDL Vâlcea sunt de acord cu orice acțiune care să rezolve problema CET Govora și a Exploatărilor miniere Berbești și Alunu și în general a rezolvării problemelor cetățenilor județului Vâlcea.
Pentru discutarea și soluționarea problemei ridicate în ședința Consiliului Județean Vâlcea la punctul "Diverse", consilierii județeni ai PNL Vâlcea și PDL Vâlcea solicită convocarea de urgență a unei ședințe extraordinare în data de 23 iulie 2014.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...