Nume noi pe lista oamenilor de afaceri şantajaţi de Voiculescu

20 Iul 2014
După ce judecătorii CAB au luat împotriva familiei lui Dan Voiculescu măsura sechestrării întregii averi, Direcţia Naţională Anticorupţie anunţa printr-un comunicat că a dispus faţă de Dan Voiculescu măsura preventivă a controlului judiciar: "procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 3 iulie 2014, faţă de inculpatul VOICULESCU DAN, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de şantaj prin constrângere în scopul dobândirii, în mod injust, a unui folos patrimonial (7 acte materiale)".
Conform ordonanţei de dispunere a controlului judiciar, procurorii au reţinut în sarcina lui Voiculescu săvârşirea infracţiunii de şantaj prin ameninţarea directă, sau prin intermediari, a unor oameni de afaceri şi administratori a trei companii pentru a obţine diverse sume de bani.
Sursele noastre susţin că procurorii anticorupţie cercetează o lista mai amplă de oameni de afaceri care ar fi fost şantajaţi de Dan Voiculescu direct sau prin intermediul unor actuali şi foşti angajaţi şi colaboratori ai săi. Procurorii investighează modul în care Dan Voiculescu în cadrul unor şedinţe cu subalternii săi, trasa personal sarcini referitoare la persoana care urma să fie şantajată şi ce sume să i se ceară.
De asemenea se pare că pe lângă martorii din dosar există şi probe audio-video, Voiculescu având obiceiul să supravegheze şi să-şi înregistreze subordonaţii. Printre oamenii de afaceri ce urmează să fie audiaţi în acest dosar s-ar număra:

• Puiu Popoviciu a fost şantajat şi a plătit taxă de protecţie de 200.000 EURO pe an,
• Nelu Iordache a plătit 700.000 Euro către Antena 3 şi Intact pentru primarul Pandele Florentin în campania electorală din 2008,
• Octavian Creţu şi Nicolae Palfi au fost şantajaţi şi au achitat taxă de protecţie de 1.000.000 EURO,
• Dan Docan de la Compania Imprimeriile Naţionale a fost şantajat şi a achitat câte 100.000 Euro pe an taxa de protecţie, contract cu Jurnalul Naţional,
• Bogdan Buzăianu de la Energy Holding a fost şantajat şi a achitat taxa de protecţie de câte 1.000.000. Euro pe an şi în plus a şi cedat contractul său cu ALRO către Grivco (4 milioane de Euro pe an - profit).
• Dan Ioan Popescu - 2.000.000 Euro plătite de finul Bogdan Buzăianu pentru ca Antenele să dea ştiri pozitive în preziua termenelor proceselor acestuia.
• Nicolae Cristea de la Loteria Română a fost şantajat. Suma nu a fost divulgată de sursele noastre.
Există informaţii că firmele omului de afaceri Nelu Iordache ar fi plătit către trustul lui Voiculescu în total 3.000.000 Euro taxe de protecţie.
Deocamdată măsura preventivă dispusă faţă de Voiculescu ne asigură confortul că acesta nu va părăsi România înainte de pronunţarea în dosarul ICA, anchetă demarată de procurori având la bază un articol din ziarul Curentul din februarie 2007.
• Mihaela Dobrescu - Curentul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...