AMENZI de 4 miliarde lei vechi date de ABA OLT

Biroul Inspectia Bazinala a Apelor din cadrul Administratiei Bazinale de Apa Olt, controleaza pe intreg teritoriul hidrografic Olt respectarea de catre persoanele juridice sau fizice a legilor si reglementarilor in vigoare din domeniul gospodaririi calitative si cantitative a apelor, sigurantei barajelor si al constructiilor hidrotehnice.

In semestrul I, anul 2014, au fost efectuate 175 controale planificate si 105 controale neplanificate, axate pe urmatoarele categorii de folosinta: balastiere-59 controale, salubrizare-14, alte situatii-207 controale.

In urma acestor verificari au fost aplicate un numar de 21 de sanctiuni contraventionale din care: 8 avertismente scrise si un numar de 13 amenzi contraventionale in valoare de 401.000 lei, din care doua amenzi contraventionale in valoare de 12.000 lei au fost achitate.

In perioada 01.01.2014 - 30.06.2014, s-au desfasurat controale tematice pe salubrizare cursuri de apa, microhidrocentrale si obiective I.P.P.C (Prevenirea şi Controlul Integrat al Poluării).

In perioada 09.06.2014 - 29.08.2014, la nivelul Administratiei Bazinale de Apa Olt se desfasoara si controlul tematic privind exploatarile de agregate minerale, la societatile care executa lucrari de extractie agregate minerale.

De remarcat este faptul ca in comparatie cu anul 2013, pentru aceeasi perioada de timp, numarul si valoarea sanctiunilor contraventionale a crescut considerabil.

Activitatea biroului IBA se află sub atenta monitorizare a directorului ABA Olt, ing. Daniel Bavita.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...