Să cunoaştem adevărul: CARACATIŢA SECURITĂŢII DIN JURUL LUI VICTOR DOMBROVSCHI, AKA VICTOR DOUGLAS, MAFIOTUL ARESTAT LA BUCUREŞTI

16 Iul 2014

Presa din România a dat o ştire mult aşteptată: cei doi mafioţi italieni Victor Dombrovschi şi Sergio Pileri au fost arestaţi la Bucureşti, după mai bine de cinci ani de la declanşarea, la Palermo, de Procuratura Anti-Mafie, a unei ample anchete ce privea organizarea de activităţi criminale şi spălare de bani. Cei doi sunt suspectaţi că prin groapa de gunoi de la Glina, spălau banii mafiei italiene. Acum ei vor fi extrădaţi în Italia.

Cine este românul Victor Dombrovschi

Plecat din România în 1977, Victor Dombrovschi a trăit în Australia timp de 17 ani până în 1994 când s-a întors în România cu un paşaport nou: Victor Douglas. Primele referinţe despre el apar în anul 2001 când împreună cu Viorel Gheorghiu (ginerele lui Bebe Ivanovici) şi fostul procuror Mircea Andrei (ulterior avocat şi politician APR, PNL, PLD, PDL, PMP) înfiinţează compania Gaz Sud SA la care director comercial era colonelul în rezervă Ion Badea, fostul şef al unităţii de analiză din SRI.

În timpul guvernării Năstase, firma obţine autorizaţii de intermediere exclusivă a livrării de gaz natural de la Romgaz către populaţia din jurul Bucureştiului, ceea ce o transformă într-o afacere profitabilă. În 2.11.2007, cu un portofoliu de contracte şi concesiuni impresionante, compania este vândută către Ligatne Limited, numai Mircea Andrei, între timp devenit senator, încasând pentru acţiunile sale 20.000.000 de euro, conform declaraţiei sale de avere.

Viorel Gheorghiu este fost deputat PSD, ginerele lui Bebe Ivanovici şi finul de cununie al lui Gheorghe Carp, fondatorul lui „doi şi-un sfert" şi fost comandant în 1989 al regimentului de blindate de pe Şoseaua Olteniţei (UM 1305) care a distrus baricada anticomunistă de la Inter în noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989.

Mircea Andrei a fost avocatul lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Liviu Luca la firmele Giurgiu Nav, la Petromservice, actualmente PSV Company, aflată în insolvenţă, precum şi la Geoasset, firmă ce deţine licenţa de exploatare a zăcământului calcar cu brucit, cel mai mare de acest fel din Europa, mina de la Budureasa - Valea Mare.

Senatorul Mircea Andrei a fost şi avocatul ofiţerilor SRI Ovidiu Soare şi Gheorghe Dumitrache, condamnaţi definitiv pentru luare de mită. Gheorghe Dumitrache nu este un oarecare, fiind chiar cuscrul lui Liviu Luca, partenerul de afaceri al lui SOV.

Singurul personaj din caracatiţă care a fost nevoit să-şi declare averea, ocupând o funcţie publică, a fost senatorul Mircea Andrei. Averea sa este impresionantă. Acesta deţinea în 2009, conform declaraţiei de avere, peste 10.231.000 de euro aflaţi în bănci din România şi Elveţia, trei apartamente în Bucureşti cu suprafeţele de 79 şi, respectiv, câte 129 mp, o casă lângă Poşta Dorobanţi, clădirea în care se află Policlinica Batiştei, şi casa vecină acesteia. Ca orice om care îşi respectă statutul, Mircea Andrei mai deţinea bijuterii, tablouri, pietre de mină şi timbre în valoare de 225.000 de euro, precum şi două maşini de lux cu valoare de peste 200.000 de euro. La capitolul terenuri, declaraţia de avere contabilizează 10 ha în judeţul Giurgiu şi unul în judeţul Prahova. Ah, şi să nu uităm de cele 6 ha din Parcul Snagov, pe care Mircea Andrei le deţinea alături de vechiul său partener de afaceri Viorel Gheorghiu şi de Sorin Roşca Stănescu.

În 2006, Dombrovschi înfiinţează o nouă firmă: ICB & Management SRL din Ghermăneşti - Ilfov, de consultanţă pentru afaceri şi management împreună cu celebrul general SIE în rezervă Nicolae Iană, fostul general de Armată Gheorghe Carp (cel care a fondat serviciul secret „Doi şi-un Sfert" al MAI) şi fostul deputat PSD Viorel Gheorghiu, finul generalului Carp. Societatea la care Dombrovschi deţinea 28% se ocupa tot de deşeuri, IBC propunându-şi să ecologizeze minele din Valea Jiului, lacurile din Ilfov etc.

Dombrovschi a vizat şi staţiunea Neptun: a deţinut Restaurantul Bulevard din Neptun, care între timp a falimentat, SC OVO Neptun International Ltd SRl - administrator al restaurantului Calul Bălan şi Fantilig PTY Ltd Australia SRL, care deţine Bowlingul din Neptun.

Cu fraţii Sergio şi Giuseppe Pileri - cercetaţi în Palermo pentru asociere de tip mafiot şi spălare de bani a lucrat şi colonelul (r) SRI Corneliu Păltânea, condamnat definitiv pentru luare de mită.

Foşti securişti s-au îmbogăţit şi cu Vântu, şi cu Dombrovschi

Nicolae Iană. General SIE. Fost DIE din 1977. În perioada 1983-1988 spionează la Amman (Iordania), sub acoperirea de secretar II la Ambasada RSR. Următoarea misiune: Cairo (Egipt). Tot sub paravan diplomatic. În 1991 este trimis în Kuweit, până în 1996. Întors, devine şeful unei direcţii operative din SIE, unde activează şi soţia sa. Trece în rezervă la 29 septembrie 2003.

Gheorghe Carp. General de divizie. Chestor-şef în Ministerul de Interne (MAI). Conduce regimentul de blindate de pe Şoseaua Olteniţei (UM 1305) care distruge baricada anticomunistă de la Inter, în zilele Revoluţiei. Ion Iliescu îl numeşte totuşi consilier prezidenţial. În 1994, se transferă la MAI, ca secretar de stat. Înfiinţează serviciul secret al MAI - fostul „Doi ş'un sfert". A fost cercetat în controversata afacere EADS, de securizare a graniţelor, fiind acuzat că i-a presat pe membrii comisiei de licitaţie să grăbească procedura de achiziţie.

Ion Badea. Colonel SRI. În 1984, intră în Securitate. Din '99 până în 2004 conduce Unitatea de Analiză a SRI - primeşte informaţiile culese de ofiţerii operativi, le pune cap la cap şi poate face previziuni. Se retrage în 2004 şi colaborează cu casa de avocatură „Andrei&Crişan", a lui Mircea Andrei. Acesta e avocatul ofiţerilor SRI Ovidiu Soare şi Gheorghe Dumitrache (acuzaţi de corupţie). PDL-istul Andrei reprezintă şi Petromservice (patronată de Sorin Ovidu Vîntu), iar colonelul Badea concepea regulamentele de funcţionare şi organigrama grupului media Realitatea TV - NewsIn (patronat de Vîntu). Este mason în Marea Lojă Naţională din România.

Gheorghe Păltânea. Colonel SRI. În perioada 1993-2001, Păltânea a acordat protecţie unor grupări infracţionale care traficau produse petroliere. Conform procurorilor, el a primit în schimb, de la directorul rafinăriei, produse petroliere în valoare de 5 miliarde de lei vechi şi sute de mii de dolari bani gheaţă. În afara afacerilor cu combustibili, Păltânea a mai fost implicat în ascultarea ilegală a unor oameni de afaceri, printre care şi Dinu Patriciu, a intervenit în dosare penale şi a fost acuzat că ar fi primit servicii turistice gratuite şi alte bunuri, în valoare de 20.000 de dolari, pentru a-l sprijini pe un cetăţean străin să fie numit într-o funcţie de consul onorific al României.

• Dorina Lascar - Curentul

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...