Meteorologii anunţă ploi şi în cea de-a doua jumătate a lunii iulie

Meteorologii au anunțat luni estimările cu privire la condițiile meteo din următoarele două săptămâni. Agenția Națională de Meteorologie informează că în următoarea perioadă vor cădea cantități importante de precipitații pe tot teritoriul țării. În Banat, în următoarele două săptămâni valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, temperaturile maxime situându-se, în medie, între 28 şi 31 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în jurul datelor de 20, 21 şi 27 iulie. Temperaturile minime vor creşte uşor în primele zile, apoi se vor menţine relativ staţionare. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în intervalul 14 - 19 iulie, când temporar se vor înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate, precum şi în intervalul 21 - 25 iulie.

În Muntenia, valorile termice se vor menţine ridicate în primele trei zile ale intervalului, apoi vremea se va răci uşor, mediile maximelor situându-se în jurul a 28 de grade. În a doua săptămână de prognoză, temperaturile diurne se vor situa în jurul unor medii de 30...31 de grade Celsius, caracterizând o vreme călduroasă. Minimele nocturne vor creşte cu 2...3 grade la începutul săptămânii, apoi se vor menţine la medii în jurul a 17 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse, posibil, mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în perioada 15 - 18 iulie şi din nou în jurul datei de 22 iulie. În rest, doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

În Oltenia, temperaturile maxime vor creşte treptat, astfel că, la sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi călduroasă, cu valori medii în jurul a 30 de grade. În intervalul 22 - 25 iulie, vremea se va răci uşor, până la medii de 28 de grade, apoi va intra într-un nou proces de încălzire. Valorile termice nocturne vor avea o evoluţie similară şi se vor situa, în medie, între 15 şi 17 grade Celsius. În fiecare după-amiază sunt posibile averse slabe, dar între 15 și 18 iulie, respectiv între 21 și 23 iulie, creşte probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse şi mai importante cantitativ.

La munte, în următoarele două săptămâni, valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, temperaturile maxime urmând a se situa, în medie, între 18 şi 21 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor avea oscilaţii nesemnificative de la o zi la alta, încadrându-se, în medie, între 9 şi 12 grade Celsius. Temporar se vor semnala averse în fiecare zi, însă între 14 şi 20 iulie, precum şi în intervalul 21 - 24 iulie, probabilitatea de a se înregistra cantităţi importante de apă, pe spaţii mai extinse, este ridicată.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...