PSD Vâlcea, în prag de DEZASTRU

Incertitudine, dezamăgire şi indignare, cam acestea sunt sentimentele ce-i încearcă pe social-democraţii vâlceni în această perioadă. Incertitudine pentru că nu au mai fost convocaţi într-o şedinţă a Biroului Permanent Judeţean de mai bine de un an de zile. Dezamăgirea se regăseşte în rândul primarilor, care consideră că au fost lăsaţi în voia sorţii şi nimeni nu îi mai întreabă sau îi mai ajută să-şi rezolve problemele. Indignarea vine însă din partea tuturor membrilor PSD din întreg judeţul Vâlcea, care şi-au dat seama că liderii lor de partid au devenit invizibili, nu se mai duc în mijlocul oamenilor, iar pedeliştii şi liberalii sunt din ce în ce mai activi în teritoriu.

Laurenţiu Coca, viitorul preşedinte?

Deşi mandatul de preşedinte al lui Ion Cîlea în fruntea PSD Vâlcea expiră abia în luna aprilie a anului 2015, deja au început jocurile de culise pentru accederea la această funcţie. Există cel puţin trei aspiranţi la şefia organizaţiei judeţene a PSD Vâlcea, însă se pare că unul dintre ei are şanse imense să ocupe acest post în viitorul apropiat. Surse din cadrul social-democraţilor dau ca sigură candidatura senatorului Laurenţiu Coca pentru această funcţie, acesta având o susţinere puternică de la centru. Ei bine, este binecunoscut faptul că Laurenţiu Coca are o relaţie extrem de bună cu socrul liderului Victor Ponta, Ilie Sârbu, acesta susţinându-l şi atunci când senatorul vâlcean a obţinut funcţia de vicelider al Grupului parlamentar al PSD din Senatul României. Aşadar, acesta este scenariul care se vehiculează în această perioadă în rândul social-democraţilor. Din câte se pare însă, senatorul Coca nu este foarte încântat de această funcţie, el susţinând în anumite cercuri că nu „ar prea vrea" funcţia de preşedinte al PSD.

Primari PSD: „Nimeni de la Vâlcea nu merită postul de preşedinte în acest moment"

Alegerile la PSD Vâlcea se pare că au fost stabilite să aibă loc la scurt timp după prezidenţiale, iar atunci va fi foarte interesant de văzut cine va prelua frâiele partidului la centru, în cazul în care Victor Ponta va fi ales preşedinte. Sigur, este posibil ca apropiaţii lui Ponta să nu mai aibă putere de decizie în partid, iar atunci şi susţinerea senatorului Laurenţiu Coca ar putea pica.

Pe de altă parte însă, ar mai exista şi părerea membrilor social-democraţi din Vâlcea, care consideră că în acest moment nu merită nimeni postul de preşedinte. Primarii PSD sunt chiar îngrijoraţi de viitorul partidului la Vâlcea. „Va cântări foarte mult decizia liderilor de la centru. Mă refer aici la susţinerea unui candidat la postul de preşedinte al PSD Vâlcea. Problema este că nimeni de la Vâlcea nu merită postul de preşedinte în acest moment. Nu s-au făcut remarcaţi cu nimic şi nu a demonstrat nimeni că merită. Va fi o luptă interesantă, iar cine se va descurca mai bine la centru poate ajunge preşedinte. Sigur, şi părerea noastră contează, însă va conta mai mult susţinerea de la centru. Până atunci, vedem cum pedeliştii şi liberalii acaparează judeţul la fiecare eveniment, iar de la PSD nu mai mişcă nimeni. Primarii sunt supăraţi că nici măcar la şedinţele de partid nu au mai fost convocaţi să îşi spună păsul" – ne-a declarat unul dintre primarii social-democraţi din Vâlcea, căruia îi vom păstra anonimatul.
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...