REŢETA ZILEI: Tartă cu vişine şi migdale

Ce vă trebuie? 150g dulceaţă de vişine, 1 linguriţă extract vanilie, 1 gălbenuş, 2 ouă, 150g unt moale, 120g zahăr, coajă de la o lămâie, 30g făină de migdale, 330g făină.

Cum se prepară? Pentru tartă: Amestecă făina simplă cu făina de migdale, coaja de lămâie, zahărul şi untul cu un robot de bucătărie până când amestecul are un aspect grunjos. Adaugă 1 ou, gălbenuşul şi vanilia şi continuă să mixezi până când aluatul prinde contur. Scoate-l pe blatul de lucru şi frământa-l de câteva ori până este neted. Taie o treime din aluat şi presează-l într-un disc cu diametrul de 6cm. Presează restul de aluat într-un disc cu diametrul 10cm. Pune aluatul la frigider, învelit în folie de plastic, timp de 30 minute.

Încinge cuptorul la 180C. Întinde discul mare de aluat până când ajunge la diametrul de 30cm şi aşează-l într-o tavă de tartă de 22cm. Taie marginile în exces. Unge baza tartei cu dulceaţa de vişine. Toarnă deasupra cremă cu vanilie şi deasupra ei un disc de aluat rulat din aluatul rămas. Presează marginile ca să sigilezi umplutura. Unge tarta cu un ou bătut şi înţeapă aluatul cu o furculiţă, din loc în loc. Coace timp de 40 minute şi lasă tarta să se răcească înainte să o tai.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...