Traian Băsescu: "E deranjantă degradarea ideii de doctorat"

Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, în contextul recentei ordonanţe de urgenţă a Guvernului prin care a fost modificată Legea educaţiei, că este "deranjantă degradarea ideii de doctorat".

"Ordonanța acumulează 97 de modificări. Nu trebuie spus că toată legea a fost distrusă. Am văzut chiar ieri măsuri care au fost luate - 4 universități care își închid funcționarea, 134 specializări care nu mai sunt permise, alte 4 universități, sub supreveghere. Deci a rămas un miez al educației valoros. E deranjantă degradarea ideii de doctorat. Mi-am dat seama ce înseamnă, aș fi putut să îl iau la fel de ușor ca Ponta", a declarat șeful statului la Adevărul Live.

"Primul lucru care îți sare în ochi e adaptarea legii la lipsa de moralitate a lui Ponta. Se poate face doctorat și la Fără Frecvență. Doctoratul e o chestiune de cercetare adâncă. Nu putem să îl facem prin corespondență sau la FF. Asta arată disprețul lui Ponta pentru acest tip. De asta l-a luat plagiind", a arătat Băsescu.

"E visul mai vechi al lui Andronescu (Ecaterina Andronescu – n. r.) de a vedea studenți în universități, fără a lua Bacalaureatul. Această prevedere este rezultatul succesului mafiei din educație. Nu universitățile de stat sunt cele care s-au bătut pentru așa ceva. Trebuie să lucrăm la cauză, pregătirea tinerilor care dau Bacalaureatul", a explicat președintele.

"Universitățile care vor face așa ceva vor fi universități a căror diplomă nu va conta. Asta înseamnă să păcălim aceste generații de tineri", a mai spus Traian Băsescu.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...