Traian Băsescu: Clanurile țigănești, protejate de politicieni!

10 Iul 2014
Președintele Traian Băsescu a declarat în data de 10 iulie 2014, la Adevărul Live, că, din punctul său de vedere, clanurile de romi sunt protejate de politicieni.

"Susțin faptul că clanurile de romi au protecție politică. De regulă ea e însoțită de o protectie a instituțiilor care vizează lupta împotriva cirmei organizate și acesta a fost motivul pentru care în CSAT am emis o hotărâre specială care vizează această problemă încă din anul 2009. Părerea mea e că statul va câștiga lupta împotriva clanurilor. (...) Ei (romii) au fost mereu obișnuiti să obțină favoruri. De data asta nu au bătut la poarta potrivită. Faptul că Bercea Mondial (n.r. Sandu Anghel) avea peste 100 de dosare și primise NUP pe bandă rulantă este o probă că decizia CSAT din 2009 a fost corectă. Acum se pare că toate instituțiile au înțeles importanța luptei împotriva corupției. Clanurile de romi mobilizează comunitățile la vot", a mai precizat Traian Băsescu.

Declaraţiile preşedintelui sunt cu atât mai interesante cu cât fratele său este arestat preventiv, fiind implicat în dosarul interlopului Bercea Mondialul. Traian Băsescu a comentat şi despre situaţia în care se află fratele său, Mircea. "Nu am fost în vizită la fratele meu, dar m-aș duce. Aș dori să îl văd, să îmi dea niște explicații și mie după ce a văzut dosarul. În 2013 am aflat că e șantajat și i-am spus să meargă imediat la Poliție și Parchet, să informeze. A doua oară mi-a spus în primăvara acestui an. Am aflat din presă că fratele meu va fi nașul lui Bercea. Pe de altă parte vă asigur că nu mi-a plăcut că i s-a pus o monedă țigănească soției mele la gât, la Costești", a încheiat Băsescu.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...