Patru tineri au fost trimişi în judecată după ce au furat 1 kilogram de aur

HOŢI. Au intrat cu cagule pe faţă în incinta amanetului Titomi şi au furat aproape 1 kilogram de aur. Este vorba despre trei tineri care sunt acuzaţi de furt calificat, dar şi de un altul care a fost complicele lor. Acum, după ce au fost arestaţi preventiv, ei sunt trimişi în judecată de procurorii vâlceni.

În dimineaţa zilei de 18 iunie a.c., poliţiştii vâlceni au efectuat cinci percheziţii la locuinţele tinerilor Dumitru Ion, Petru Aurel Canalos, Ioan Alecsandru Manu şi Iancu Dumitru Mirel, care erau suspectaţi de furt de bijuterii dintr-un amanet din Rm. Vâlcea. Ei bine, oamenii legii i-au acuzat pe suspecţi că, folosindu-se de cagule, mănuşi, de o foarfecă şi o rangă, au pătruns prin efracţie în incinta societăţi Titomi, din Rm. Vâlcea, şi au furat aproximativ 1 kilogram de aur. Sigur, infracţiunea a fost comisă în seara zilei de 8 martie 2014, însă poliţiştii au reuşit să le dea de urmă abia după trei luni de zile.

La scurt timp după percheziţii, trei dintre tineri, Dumitru Ion, Petru Aurel Canalos şi Ioan Alecsandru Manu, au fost reţinuţi şi duşi în faţa instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile, propunere admisă de judecători. Mai mult, cel de-al patrulea tânăr, Dumitru Mirel Iancu se află sub control judiciar şi este acuzat de complicitate la furt. Aşa cum spuneam, cei patru au fost trimişi în judecată, miercuri, 9 iulie 2014. „În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: în noaptea de 07/08.03.2014, inculpaţii s-au deplasat cu autoturismul inculpatului Ion Dumitru, în zona centrală a oraşului Rm. Vâlcea, având asupra lor o foarfece de tăiat metale şi leviere, precum şi feţele acoperite cu cagule, şi au sustras din incinta unei societăţi comerciale de pe raza oraşului, o cantitate de 948 grame aur, cauzând un prejudiciu în cuantum de 101.731,10 lei. În vederea recuperării prejudiciului, în cauză s-a dispus instituirea măsurilor asiguratorii asupra unor bunuri, respectiv asupra unor autovehicule aparţinând inculpatului Ion Dumitru" – se arată într-un comunicat de presă al procurorilor vâlceni.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...