REŢETA ZILEI: Brânză de capră cu căpşuni

Ce vă trebuie? Brânza de capră: 100 gr brânză proaspătă de capră, 2 linguri zahăr pudră, 3 linguri lapte, 50 ml smântână pentru frişcă. Coulis de căpsuni: 100 gr căpşuni, 1 lingură zahăr pudră, 1 frunză mare busuioc, coajă rasă de la 1/4 lămâie. Pentru asamblare: 6 căpşuni, 1 biscuit Oreo.

Cum se prepară? Se freacă brânza de capră cu zahăr şi lapte până e moale şi cremoasă. Se adaugă smântâna pentru frişca bătută până stă pe tel. Se omogenizează uşor. Se poate păstra la frigider.

Căpşunile, după ce le-aţi curăţat de codiţe, se pun în blender împreună cu restul ingredientelor. Se mixează până obţineţi un piure. Se trece sosul printr-o sită fină. Se păstrează la rece.

Asamblare: se pune un inel de patiserie în centrul unei farfurii; pe margine se aşează căpşuni tăiate în două (cu tăietura spre exterior). Se umple inelul cu jumătate din crema de brânză şi se nivelează cu dosul unei linguriţe; se scoate inelul; în jur se toarnă jumătate de coulis; deasupra se presară biscuitele sfărâmat.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...