Imaginea directorului Seminarului Teologic de la Vâlcea, terfelită pe Facebook

Un impostor se folosește pe Facebook de imaginea Părintelui Prof. Dr. Nicolae Proteasa, director al Seminarului Ortodox din Râmnicu Vâlcea. Pagina în cauză a fost identificată de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe.

Pe contul de Facebook creat (https://www.facebook.com/profile.php?id=100005485697733), impostorul susține că lucrează în cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, că a studiat la Academia de Teologie Ortodoxa din Chisinau, că trăiește în Iași și provine din Roscanii De Jos, Orhei, Moldova. Are deja 992 de prieteni.

Intr-o postare din 1 iulie, acesta precizeaza: "O poza mai recenta cu mine", însă fotografia este un decupaj dintr-o poză postată pe pagina de Facebook a Seminarului din Râmnicu Vâlcea, unde adevăratul părinte Nicolae Proteasa apare lângă elevii săi (vezi foto).

Interesant este ce va urmări impostorul, folosindu-se de fotografiile unui părinte real – din nefericire pentru el mult prea cunoscut și important în viața Bisericii de astăzi – pagina fiind proaspăt deschisă... dacă nu cumva o va închide în urma sesizărilor noastre sau a reclamațiilor părintelui în cauză.

Intervievat de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe prin telefon, Părintele Nicolae Proteasa a declarat că nu știa nimic despre acest cont și că va încerca să ia măsuri de închidere și reclamare a contului la reprezentanții Facebook. Acesta a mărturisit că nu cunoaște niciun părinte cu numele de Vasile Crăciun și că îi pare rău că fotografiile sale sunt folosite pentru astfel de infracțiuni, atrăgând atenția tuturor cititorilor și vizitatorilor rețelelor de socializare să fie întotdeauna atenți și să se ferească de astfel de înșelătorii – mai informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Preluare lonews.ro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...