Drum judeţean aflat în plină modernizare, distrus de inundaţii

01 Iul 2014
Drumul judeţean 648, Ioneşti – Olanu – limită judeţul Olt, aflat în plin proces de modernizare, n-a scăpat nici el de efectele ploilor abundente care au căzut în ultimele zile ale lunii iunie. În zona podului din beton armat de la km 2+200 apele mari acumulate în albia pârâului Trepteanca s-au revărsat şi au inundat platforma drumului judeţean şi izlazul din vecinătate, în zona Casa Veche, terasamentul a fost erodat pe o lungime de 80 ml, iar la cel de-al doilea pod de la km.8+100 apele au compromis apărările de maluri din gabioane.

Aceleaşi fenomene s-au înregistrat şi pe Valea Fătului unde valul de apă a depăşit cotele de proiect şi a lărgit albia prin erodarea malurilor.

Toate aceste situaţii au fost amănunţit analizate într-o şedinţă de comandament organizată de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, la care au luat parte reprezentanţi ai proiectanţilor şi constructorilor drumului aflat în fază finală de modernizare, reprezentanţi din conducerea SC Hidroelectrica, Sistemul de Gospodărire a Apelor, specialiştii Direcţiei Tehnice, Direcţiei Generale Economice şi colectivul de monitorizare a proiectului din cadrul Consiliului Judeţean.

Preşedintele Ion Cîlea a solicitat ca, în regim de urgenţă, să fie analizate şi modificate soluţiile de proiect în ceea ce priveşte cantităţile de ape aluvionate în condiţii de precipitaţii excedentare pe pârâul Trepteanca şi Valea Fătului, construcţia unui pod cu deschidere mai mare în locul punţii pietonale de la Casa Veche, executarea unor lucrări de decolmatare şi calibrare a albiilor celor două pârâuri, ridicarea cotelor de execuţie a unor rigole, precum şi alte măsuri corespunzătoare pentru evitarea în viitor a unor evenimente provocate de ploi excesive.

Foto: arhiva
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...