RĂSCOALĂ LA MIHĂIEŞTI: Oamenii s-au adunat la islazul comunal de teamă că vor rămâne fără el (Foto)

Mai mulţi săteni din Mihăieşti au luat cu asalt izlazul comunal din satul Negreni, nemulţumiţi că primarul Constantin Bârzăgeanu i-a dat afară din izlaz cu animalele, fără a le explica, însă, de ce. Oamenii s-au impacientat crezând că primarul vrea să le vândă izlazul pe care ei îl stăpânesc din moşi – strămoşi.

„Aşa ceva nu se poate. Primarul vrea să ne vândă izlazul. L-a trimis pe viceprimar să ne scoată afară. Nimeni nu ne spune nimic concret" – ne-a spus Florin Miroiu. Din spusele oamenilor, am înţeles că bunicii lor au cumpărat izlazul de la Vintilă Brătianu şi de atunci îl stăpânesc fără probleme. Aproape 50 de familii din satul Negreni îşi aduc animalele să se hrănească în izlaz.

Aflând despre revolta oamenilor, la faţa locului a apărut şi primarul Constantin Bârzăgeanu, însoţit de mult prea limbutul secretar al primăriei. Primarul... ca primarul: a dat mâna cu oamenii, i-a bătut prieteneşte pe umăr, a pupat babele. Omul se află într-o perpetuă campanie electorală. Nu aceeaşi atitudine a avut-o secretarul, care i-a cam certat pe oameni, adică cum îşi permit ei să pună întrebări despre ce se întâmplă cu izlazul. Localnicii, însă, nu au fost intimidaţi în niciun fel, ei spunându-şi păsurile în faţa primarului: „Domn' primar, să nu cumva să faceţi ca la Stupărei. Ştiţi ce s-a întâmplat acolo... pe izlaz pe pus mâna Niţu ăla de la Paradis. Nu vreau să se aleagă praful şi de izlazul nostru".

Constantin Bârzăgeanu i-a asigurat pe oameni că este vorba doar despre o finanţare de la APIA, cu ajutorul căreia se realizează împrejmuirea izlazului. Când i s-a reproşat că nu au anunţat lucrările ce urmează a se realiza, edilul a mai adăugat: „Aşa este. E vina constructorului. O să vorbesc eu cu el" – a mai adăugat primarul.

Acuzat că intenţionează să cedeze izlazul firmei Ion Moş, Bârzăgeanu s-a apărat adăugând: „E o poveste veche din campania electorală. Se ştie că patronul de la Ion Moş m-a ajutat pe mine în campanie şi de aici au apărut zvonurile. Ştiţi bine că izlazul comunal nu se poate nici vinde, nici concesiona" – a încheiat primarul.

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...