DNA: Premierul Ponta l-a chemat pe şeful Poliţiei la Guvern

Numele premierului Victor Ponta apare în dosarul în care procurorii DNA au solicitat pentru a treia oară prelungirea arestării lui Adrian Duicu, fost preşedinte al CJ Mehedinţi.

Procurorii notează în documente întâlnirea dintre liderul local şi şeful Poliţiei, chemat la Guvern la solicitarea premierului, întâlnire în timpul căreia Adrian Duicu i-a cerut lui Petre Tobă o funcţie de conducere pentru şeful Poliţiei din Mehedinţi. Potrivit Digi24, tot prin intervenţii la Guvern, Adrian Duicu a fost la un pas de a obţine pentru soţia poliţistului o funcţie în cadrul DNA.

În referatul pe baza căruia CAB a prelungit pentru a treia oară mandatul de arestare preventivă pentru Adrian Duicu, șeful suspendat al CJ Mehedinți, apare informația despre întâlnirea dintre Adrian Duicu și Petre Tobă, întâlnire la care șeful Poliției a participat ca urmare a unei solicitări venite din partea premierului. Întrevederea a avut loc la 13 iunie 2013. Atunci, spun procurorii DNA, Adrian Duicu i-a cerut lui Petre Tobă menținerea în funcția de șef al IPJ Mehedinți a lui Ștefan Ponea și ulterior numirea acestuia într-o funcție de conducere în cadrul MAI.

„La solicitarea prim-ministrului, numitul Petre Tobă s-a prezentat la Guvern, prilej cu care aici s-a întâlnit cu numitul Adrian Duicu, care i-a solicitat menţinerea temporară a numitului Constantin Ştefan Ponea în funcţia deţinută şi promovarea sa ulterioară în funcţia de director adjunct al Direcţiei Ordine Publică, solicitare cu care numitul Petre Tobă s-a arătat de acord", arată procurorii.

Înregistrările depuse la dosar ar arăta că Adrian Duicu se lăuda cu faptul că discută cu premierul.

„La data de 11 iunie 2013, numitul Adrian Duicu îi comunică numitului Doru Dumitrescu că pe data de 13 iunie 2013, intenţionează să meargă la premier: 'mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine aici', se arată în referatul procurorilor.

Tot prin intervenţii la Guvern, Adrian Duicu a fost la un pas de a obţine pentru soţia poliţistului o funcţie de conducere în cadrul DNA, spun procurorii.

„La data de 2 septembrie 2013 inculpatul Adrian Duicu i-a transmis inculpatului Constantin Ştefan Ponea un mesaj SMS cu următorul conţinut; 'Zilele acestea o să fie contactată soţia ta'", potrivit referatului. Informaţia procurorilor contrazice declaraţiile ministrului Robert Cazanciuc care susţinea la începutul anului că Elisabeta Ponea nu s-ar afla printre propunerile făcute de Ministerul Justiţiei.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...