REŢETA ZILEI: Pogăcele cu cartofi şi caşcaval

Ce vă trebuie? 1 kg făină, 500 gr cartofi, 300 gr caşcaval răzuit, 500 ml lapte, 50 gr drojdie, 300 ml ulei, 4 linguriţe sare, 100 gr unt, 1 ou.

Cum se prepară? Dizolvăm în laptele călduţ cei 50 gr drojdie şi lăsăm la dospit. Cartofii îi fierbem în coajă apoi îi zdrobim. Într-un vas punem 1 kg făină la care adăugăm maiaua, 4 linguriţe sare, cartofii zdrobiţi şi 300 ml ulei. Frământăm bine până aluatul se omogenizează şi lăsăm la dospit pentru 1 oră. După ce aluatul a dospit topim 100 gr unt, aluatul îl întindem (de grosimea degetului arătător, pe masă presărăm şi făină ca să nu se prindă aluatul) şi îl ungem cu o parte din untul topit şi presărăm cu caşcaval ras. Împăturim aluatul uns în felul următor: partea de jos îl ducem în sus cam un sfert din lăţimea aluatului, partea de sus îl aducem în jos tot atât cât partea de jos obţinând astfel trei părţi. Partea de jos îl ducem acum peste parte de sus. Obţinem astfel o bandă împăturită în trei. Dreapta bandei de aluat îl aducem până la mijloc şi restul de aluat care a rămas îl punem dedesubtul aluatului ce a fost împăturit.

Lăsăm astfel împăturit aluatul 15 minute şi apoi îl întindem din nou. Repetăm faza cu unsul şi presărat de caşcaval, împăturim din nou şi lăsăm iar la odihnă 15 minute.

În final întindem aluatul de grosimea unui deget, îl decupăm cu o formă rotundă, punem pogăcelele decupate în tava tapetată cu hârtie de copt şi deasupra le ungem cu ou. Pornim cuptorul şi îl lăsăm la încălzit 10 minute la foc maxim, apoi introducem tava cu pogăcele la copt. Le ţinem în cuptor la foc mare timp de 10 minute, apoi reducem la foc mediu până se fac aurii. Se scot într-un vas şi se acoperă.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...