PERLELE elevilor de la Evaluarea Naţională

An de an, după examenele de la Evaluarea Naţională sau Bacalaureat, sunt făcute publice perlele din lucrările elevilor, în speranţa că acestora le va fi ruşine pe viitor şi vor încerca să înveţe pentru examene.

Iată ce perle au mai „scos" elevii la Evaluarea Naţională, anul acesta:

• "Nu am ce sa spun, jos palaria, dar nu prea stiu ce vrea el sa zica, comunica cu un element al naturii, cred", a scris un elev despre poemul „Rânduri pentru Anul Nou", de Ion Minulescu

• "Poezia este prea trista si are sentimente de tristete, iar tristetea este dureroasa, e deprimant sa fii asa, dar e ok ca poti comunica cu acest An nou care vine odata pe an si e prea tare ca-ti aduce mancare si distractie, dar el a uitat sa precizeze asta", a scris un alt candidat.

• „Titlul poeziei este socant si sukar" sau „Ion Minulescu este un al doilea Eminescu"

• "Minulescu este un bolnav, suferea si comunica cu obiectele".

• "Predicativa este: 'profa este prea tare, si are ochelari sexy', 'psihologice - verb', 'Anul Nou este un verb compus'" – a scris un elev la subiectul de gramatică.

La ultimul subiect, tinerii au avut de relatat o întâmplare de la o întâlnire organizată la şcoală cu un poet contemporan. Majoritatea şi-au imaginat că s-au întâlnit cu Eminescu sau Creangă.

• "Contemporan, ce ma-sa o mai fi si asta?" – a scris un elev care, pur şi simplu, nu a ştiu ce înseamnă termenul de contemporan.

• "M-am intalnit inca de pe hol cu Creanga si i-am zis 'tu esti Mare sef, sa stii ca mi-au placut amintirile tale, poti sa mi le zici inco data, hai te rog'".

• "Mihai Eminescu se intalnise cu iubita lui si ne spunea ca aseara a scris o poveste de iubire despre ei, prea tare si poetul este din ce vad cum l-a descris Creanga in trecut".
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...