Percheziţii la BRACONIERII din sudul judeţului. Un bărbat din Roşiile a fost reţinut

Poliţiştii vâlceni au descins săptămâna trecute la locuinţele braconierilor din zona de sud a judeţului Vâlcea. Oamenii legii aveau informaţii despre organizarea unor partide ilegale de vânătoare şi au decis să meargă pe „firul poveştii", ei descoperit că un bărbat din comuna Roşiile, ce este paznic al fondului de vânătoare, braconează fără jenă în pădurile din sudul judeţului.

Astfel, zilele trecute au fost organizate două percheziţii domiciliare la paznicul Nicolae Niţă, de 46 de ani, din Roşiile, la locuinţa căruia au găsit 2 capete de căprior cu coarne, 3 cutii metalice ce conţineau pulbere, alice şi proiectile unice pentru cartuşe de vânătoare, 100 capse pentru cartuşe de vânătoare, 3 dispozitive pentru confecţionat şi sertizat cartuşe, 16 cartuşe cu alice încărcate artizanal, precum şi un număr de 86 cartuşe, calibru 5,6 mm, pe care le deţinea fără drept. „Totodată, la locuinţa acestuia susnumitului a fost identificată o autorizaţie de vânătoare individuală, în care nu era făcută nicio menţiune, precum şi 2 crotalii aferente acestei autorizaţii. Bărbatul deţinea legal 7 arme din care 4 de vânătoare, una de tir cu glonţ şi două arme de serviciu, una de pază şi una de vânătoare" – susţine purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu.

Cercetările nu s-au încheiat aici, pentru că poliţiştii au descoperit că la partidele ilegale de vânătoare, organizate de paznicul fondului de vânătoare, a mai participat şi Răzvan G., din Bucureşti, la locuinţa căruia au descins, de asemenea, şi pe numele căruia s-au înregistrat 16 infracţiuni din care 9 privind încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, al vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic (Legea 407/2006), 4 privind uzul de armă fără drept şi 3 privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de 7.500 Euro. A fost luată măsura anulării permisului de port armă şi sancţionarea contravenţională cu 5.000 lei a lui Nicolae Niţă. Mai mult, braconierul din Roşiile a fost reţinut pentru 24 ore, iar în cursul zilei de 24 iunie a.c. acesta va fi prezentat Judecătoriei Bălceşti cu propunere de arestare preventivă.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...