Vasile Bleotu, declarat oficial incompatibil şi anchetat penal

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au considerat că fostul deputat de Drăgăşani, Vasile Bleotu, a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, fiind declarat oficial incompatibil. Următorul pas în acest caz este sesizarea Parchetului General şi anchetarea penală a pesedistului Bleotu pentru conflict de interese.
Prima dată Curtea de Apel Bucureşti, iar mai apoi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat verdictul clar că fostul deputat de Drăgăşani, Vasile Bleotu, s-a aflat într-o flagrantă stare de incompatibilitate. Totul a început în anul 2010, atunci când inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) au constatat că deputatul PSD Vasile Bleotu se afla în incompatibilitate, deoarece pe lângă funcţia de parlamentar, el mai ocupa şi postul de director economic în cadrul Fondului de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDSB). Astfel, inspectorii de integritate au considerat că vâlceanul a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, el deţinând, încă din anul 2007, simultan două funcţii publice şi încălcând dispoziţiile art. 81, alin. (1) şi (2) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei cu modificările şi completările ulterioare.

Acum, Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie a dat soluţia definitivă în acest caz, magistraţii dându-le dreptate inspectorilor ANI şi considerând că Vasile Bleotu s-a aflat într-o stare de incompatibilitate. Conform procedurii, în urma deciziei definitive a instanţei, Parchetul General urmează să se sesizeze, iar Vasile Bleotu va fi cercetat penal pentru un posibil conflict de interese.

Reamintim că, în data de 10 martie 2014, Vasile Bleotu şi-a dat demisia din Parlamentul României, el aflându-se în acel moment la cel de-al patrulea mandat de deputat de Drăgăşani, dar ocupând în acelaşi timp şi funcţia de director la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar.
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...