Nicolae Sărdărescu: „Facem o DERATIZARE a comunităţilor de romi"

O ultimă statistică, efectuată pe primele cinci luni ale anului 2014, arată că, în judeţul Vâlcea, au fost sesizate nu mai puţin de 5.287 de fapte penale. Conform spuselor inspectorului şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul şef Nicolae Sărdărescu, cele mai multe infracţiuni sunt cele de furt (1.562 fapte; 29,54%), urmate de loviri sau alte violenţe (931 fapte; 17,61%), distrugere (398 fapte; 7,53%), ameninţare (265 fapte; 5,01%), infracţiuni la regimul rutier (239 fapte; 4,52%), înşelăciune (184 fapte; 3,48%), vătămare corporală din culpă (164 fapte; 3,10%), infracţiuni silvice (139 fapte; 2,63%) şi abandon familie (123 fapte; 2,33%).

Mai mult decât atât, au fost sesizate 210 fapte penale stradale, cu 40 fapte penale stradale mai mult (+23,53%) faţă de primele 5 luni ale anului 2013, când au fost sesizate un număr de 170 fapte penale stradale.

Şeful Poliţiei Vâlcea, comisarul – şef Nicolae Sărdărescu, susţine însă că cele mai mari probleme cu care se confruntă poliţiştii în acest moment sunt legate de comunităţile de romi, care comit infracţiuni pe bandă rulantă. Tocmai de aceea, s-a dat startul unei adevărate „vânători" de infractori, iar comunităţile de romi sunt luate cu asalt, în fiecare săptămână, de mascaţi. „Am început o serie de acţiuni, în anumite zone. Fără niciun aport din partea posturilor de poliţie de acolo, trimit de la Vâlcea efective mărite de la Poliţia Rutieră, Investigaţii Criminale, Investigarea Fraudelor, Ordine Publică, mascaţii de SAS şi lucrători de la alte instituţii, gen ITM, OPC sau DVS şi facem o acţiune de la A la Z. Avem târguri săptămânale, iar după ce încheiem cu târgurile ne extindem asupra zonei, mai ales acolo unde sunt comunităţi de romi. Pentru că sunt probleme, să ştiţi! Acest lucru l-am constatat de când am venit în fruntea IPJ Vâlcea, pentru că, de la zi la zi, cresc infracţiunile comise de această etnie şi acest lucru poate fi justificat prin faptul că s-au întors foarte mulţi din străinătate şi acţionează pe raza noastră de competenţă. În plus, există grupări care sunt profilate pe anumite genuri de infracţiuni şi au început să acţioneze atât în zona în care locuiesc, dar şi în alte zone. Este important să facem o deratizare din punct de vedere infracţional a comunităţilor de romi. Avem destule resurse umane şi logistice încât să putem acţiona. În plus, am considerat faptul că este important să ţinem legătura cu strada şi comunitatea şi să acţionăm de îndată. Rezultatele s-au cunoscut până acum, spun eu" – a declarat comisarul – şef Nicolae Sărdărescu.
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...