Călcâiul lui Băsescu

22 Iun 2014
Fratele preşedintelui ţării - Mircea Băsescu a ajuns în arestul IGPR pentru 30 de zile. El este acuzat de trafic de influenţă. Scandalul aşteptat de gaşca adversarilor democraţiei s-a declanşat fără întârziere, atacurile fiind îndreptate asupra fratelui acestuia, preşedintele. Mircea Băsescu, pentru ceea ce a făcut şi situaţia penibilă şi dramatică în care l-a pus pe fratele său, preşedintele României, prin inconştienţă, merită o sancţiune penală şi o va primi! Dar cu toate astea, ţinta mediatică a compromiterii publice a devenit cel care nu are nicio legătură cu "afacerea".

Nu cred că Băsescu ar putea fi acuzat de o vinovăţie chiar şi morală, atât timp cât nu a avut nici o implicare în afacerea respectivă şi, mai mult, s-a delimitat public de ruşinoasele şi iresponsabilele matrapazlâcuri ale fratelui său. Un singur lucru i-aş reproşa preşedintelui: pasivitatea cu care a tratat ani în şir toate calomniile, acuzaţiile, injuriile adresate de Latrina 3, motive mult prea suficiente pentru acţionarea în judecată a Trustului Intact. Ocaziile se răzbună şi, acum, iată, dalmaţienii aşa-zişi neo-comunişti îi cer demisia!

Desigur că Traian Băsescu nu trebuie să demisioneze atât timp cât nu există dovezi de implicare în afacerile fratelui său. În Germania în ultimii 3 ani, 2 miniştri şi-au dat demisia pentru că şi-au plagiat lucrările de doctorat. De ce nu i se cere şi demisia doctorului Ponta? Fenechiu era deja condamnat şi nu şi-a dat demisia, ba, mai mult, primul ministru şi toţi ai lui îi luau apărarea. Lui Tăriceanu i s-a demonstrat că a încercat să facă trafic de influenţă pentru Patriciu şi tot nu şi-a dat demisia.

În scandalul cu Bercea Mondial este vorba despre fratele preşedintelui, care chiar pare vinovat, dar lui Traian Băsescu nu i s-a făcut dovada că ar fi amestecat în toată această poveste. Aşa cum toţi cer demisia preşedintelui de ce nu cer şi demisia lui Zgonea pentru că fiul lui a bătut de l-a băgat în spital pe un fotbalist. Le înţeleg ura pentru Băsescu, dar să fie cinstiţi măcar cu ei înşişi. Justiţia este egală pentru toţi. Nimeni nu este şi nu trebuie să fie deasupra legii, nici politicienii, nici membrii familiilor lor. Şi în cazul Mircea Băsescu justiţia să-şi urmeze cursul. Ponta şi mafia PSD să ne lase cu lecţiile de moralitate.

Au furat şi au luptat împotriva unei justiţii independente, au făcut toate porcăriile posibile să îi scape pe infractori. Românii au azi încă o dovadă clară că procurorii anticorupţie au fost întotdeauna independenţi. Situaţia actuală îmi aduce aminte de bancul ăla cu Radio Erevan unde, în caz de război atomic, li se sugera oamenilor să se încoloneze şi să se îndrepte în linişte spre cimitire. Degradarea ţării a ajuns mult prea departe şi, deocamdată, colacul de salvare nu există nici măcar sub forma paiului din mijlocul oceanului. Oricât ai fi de patriot, oricât de optimist ai încerca să priveşti în viitor, nici partidul şi nici omul care să readucă demnitatea acestei ţări, nu se văd în peisajul politic actual. Vechea generaţie ne-a adus unde suntem şi noua generaţie este inexistentă.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...