Papa Francisc declară RĂZBOI mafiei cabraleze

Eveniment fără precedent. Papa Francisc a vorbit despre puternica Mafie din Calabria – Ndrangheta, spunând că este excomunicată pentru că "disprețuiește bunul comun". Declaraţiile au fost făcute cu prilejul vizitei papale în acea regiune defavorizată din sudul Italiei.

"Ndrangheta înseamnă adorarea răului și disprețul față de bunul comun", a denunțat el, întrerupt de aplauzele celor aproximativ 10.000 de persoane adunate la slujba care marca finalul scurtei sale vizite, pe plaja Sibari, în apropiere de Cassano allo Jonio.

"Acest rău este necesar să fie combătut. Trebuie să i se spună . Biserica (...) trebuie să se angajeze și mai mult (...). Acest lucru îl cerem tinerilor noștri aflați în căutarea speranței", a subliniat el.

Papa Francisc s-a adresat tinerilor, îndemnându-i să nu-şi lase furate speranţele. "Cei care au ales în viața lor calea acestui rău, ca mafioți, nu sunt în comuniune cu Dumnezeu, ei sunt excomunicați", a adăugat Papa, întrerupt din nou de ropote de aplauze. El le-a cerut în continuare catolicilor să "reziste Satanei și tuturor ispitelor, idolilor banului, vanității, orgoliului, puterii".

De asemenea, Papa s-a oprit în fața unei biserici în care a fost asasinat un preot și a denunțat suferințele copiilor care au căzut victime "atrocităților" comise de către Ndrangheta.

La Centrul de detenție de la Castrovillari, Papa Francisc s-a adresat celor două bunici ale lui Nicola ("Coco") Campolongo, în vârstă de trei ani, care a căzut victimă unei reglări de conturi. Corpul copilului a fost găsit împreună cu al bunicului său într-o mașină carbonizată.

În fața unui număr de aproximativ 200 de deținuți, după ce a strâns mâinile bărbaților și a îmbrățișat femeile în lacrimi din primul rând, Francisc a vorbit referindu-se la cele cinci continente. "Aș vrea să exprim apropierea Papei și a Bisericii față de orice bărbat și orice femeie care se află în închisoare, în toate părțile lumii".

Vizita în Calabria are loc pe fondul unei rate-record a șomajului în rândul tinerilor în vârstă de până în 25 de ani (56,1%), de care profită Mafia locală în activitățile ei ilegale - în special trafic de droguri - recrutându-i.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...