REŢETA ZILEI: Prăjitură pufoasă cu vişine

Ce vă trebuie? 500 g vişine, 5 ouă, 1 cană cu făină, 1 cană cu zahăr, 2 pliculeţe cu zahăr vanilat, 5 linguri cu ulei, 1 fiolă cu esenţă de rom, zahăr, pudră, sare.

Cum se prepară? Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se pun gălbenuşurile într-un castron, după care se toarnă treptat esenţa de rom şi uleiul şi se amestecă bine. Separat, se bat albuşurile spumă cu zahărul şi zahărul vanilat. Se adaugă gălbenuşurile şi se încorporează uşor făina proaspăt cernută şi amestecată cu un praf de sare.

Se toarnă compoziţia astfel obţinută într-o tavă unsă şi tapetată cu făină sau hârtie de copt. Din loc în loc, se aşază vişinele curăţate de sâmburi. Se coace la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute. După ce s-a răcit se pudrează prăjitura cu zahăr pudră.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...