REŢETA ZILEI: Cremă de zahăr ars

Ce vă trebuie? 8 ouă, 1 l lapte, 100 gr zahăr, vanilie, 80 gr zahăr pentru caramel.

Cum se prepară? Zahărul se pune într-o cratiţă şi se lasă pe foc, să se topească. Se amestecă, iar când capătă o culoare uşor aurie se ia de pe foc şi se pune în vase termorezistente (4 boluri). Fiecare bol se mişcă uşor pentru a se tapeta pereţii apoi se lasă să se răcească .

Separat se mixează ouăle cu zahăr, vanilie şi lapte, cca 3 min. Compoziţia obţinută se toarnă în boluri, după ce caramelul s-a răcit. Punem bolurile într-o tavă umplută pe jumătate cu apă fierbinte. Crema de zahăr ars se coace pe baie de apă, la o temperatură de 160 C, cca 50 min. Când crema este uşor aurie şi bine legată se scoate din cuptor şi se lasă la răcit. Se pune la rece pentru 4-5 ore. Se serveşte rece.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...