EXCLUSIV: POLIŢISTUL CĂMĂTAR

Se întâmplă la Bujoreni, iar această situaţie persistă de ani de zile. Şeful de post al localităţii, agentul şef principal Daniel Constantin Olărescu, este acuzat de cămătărie şi de protejarea unor grupări infracţionale din Bujoreni. Din păcate, toate conducerile Poliţiei Vâlcea de până acum i-au acoperit „mizeriile" poliţistului din Bujoreni şi au ascuns probele împotriva acestuia într-un sertar al instituţiei. Unul dintre cei care au închis ochii la acest caz a fost comisarul – şef Florian Marin, care, deşi cunoştea situaţia foarte bine, nu a luat nicio măsură timp de 1 an de zile cât a stat în fruntea IPJ Vâlcea.

300 de reclamaţii împotriva şefului Postului de Poliţie Bujoreni, Daniel Constantin Olărescu, au sosit în ultimii ani pe adresa Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vâlcea. Poliţistul este acuzat de localnici că dă bani cu camătă romilor din localitate, dar şi că protejează grupări infracţionale. De ani de zile, în Bujoreni, infractorii sunt „acoperiţi" de şeful de post Olărescu, care şi-a dezvoltat o adevărată reţea mafiotă în comună. Tocmai de aceea, el îşi permite să-i împrumute pe romi cu bani, cărora în schimb le cere să îi restituie cu dobândă.

Disperaţi că nimeni nu i-a atitudine împotriva şefului Postului de Poliţie Bujoreni, oamenii din comună au „bombardat" IPJ Vâlcea cu sute de reclamaţii. Din păcate, acestea nu au avut niciun efect până acum, pentru că, aşa cum se obişnuieşte, „o mână spală pe alta".

Protejat, la rândul său, de şefii de la IPJ

Concret, agentul şef principal Daniel Constantin Olărescu a fost protejat de toate conducerile Poliţiei Vâlcea de până acum. Cel care i-a ţinut cel mai mult partea a fost chiar actualul şef al Poliţiei Municipiului Rm. Vâlcea, ex-inspector şef al IPJ Vâlcea, comisarul – şef Florian Marin. Nu ştim dacă să mai fim surprinşi sau nu de atitudinea comisarului – şef Florian Marin, sub conducerea căruia poliţiştii vâlceni au avut grave probleme de comportament, unii dintre ei ajungând chiar să consume băuturi alcoolice în timpul serviciului şi să se urce beţi la volan.

Revenind însă la şeful Postului de Poliţie Bujoreni, Daniel Constantin Olărescu, acesta şi-a văzut liniştit de problemele personale, pe care le-a îmbinat cum se poate mai avantajos cu cele profesionale. Pe surse am aflat că acesta este ajutat de cele mai multe ori de agentul – şef Adrian Bogeanu, pe care îl foloseşte neîncetat în activitatea sa imorală.

Susţinere politică puternică

Şeful Postului de Poliţie Bujoreni, Daniel Constantin Olărescu, se laudă peste tot că este de neînlocuit şi că are un „spate" atât de puternic încât nimeni nu-l poate mişca din funcţie. Mai mult, acesta spune că se bucură de susţinere politică din partea unui partid aflat la guvernământ, pentru că, în toate campaniile electorale, poliţistul nostru a închis ochii la încălcările flagrante ale legii electorale ale politicienilor autohtoni.

Sigur, localnicii din Bujoreni s-au cam săturat de această situaţie şi aşteaptă cu interes să vadă dacă şi actuala conducere a IPJ Vâlcea va închide ochii la toate ilegalităţile şi imoralităţile agentului şef principal Olărescu, altfel sunt decişi să ajungă la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Aşteptăm cu interesa deznodământul!
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...