REŢETA ZILEI: Varză de Bruxelles gratinată

Ce vă trebuie? 500 gr varză de Bruxelles, 4-5 linguri pesmet, 2 linguri nuci măcinate, 1-2 căţei usturoi, 3 linguri caşcaval vegetal ras, 1/2 linguriţă fulgi de chili, 2-3 linguri ulei de măsline, mărar (opţional)

Cum se prepară? Lăsăm varza de Bruxelles să fiarbă pentru cca 10-15 minute (trebuie să fie fierte bine dar încă crocante) apoi o scurgem şi o lăsăm să se răcorească 3-4 minute. După ce s-au răcit puţin, tăiem fiecare vărzuţă în două.

Separat, amestecam pesmetul cu usturoiul dat prin răzătoarea cu găuri mici, nucile măcinate, caşcavalul, fulgii de chili şi, dacă doriţi, mărarul tăiat mărunt. Tăvălim jumătăţile de varză prin acest amestec şi le aşezăm într-o tavă unsă cu 2-3 linguri de ulei de măsline. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 30 minute. După 15 minute, întoarcem vărzuţele pe cealaltă parte.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...