FOTO VIDEO: Traficanţi de droguri din Vâlcea, daţi pe mâna justiţiei

PERICOL. Cumpărau cannabis din Grecia şi îl plasau în barurile şi discotecile din Râmnicu Vâlcea. Este vorba de patru bărbaţi, doi vâlceni, un bucureştean şi un cetăţean străin, care au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia de trafic internaţional de droguri.

Luna trecută, mai exact în data de 22 mai a.c., procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea şi mascaţii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Vâlcea au efectuat două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rm. Vâlcea, vizaţi fiind patru traficanţi internaţionali de droguri. Atunci, Vocea Vâlcii v-a prezentat imagini în exclusivitate de la una dintre aceste percheziţii, din cartierul Nord, acolo unde locuia cu chirie unul dintre traficanţi. Acum, cercetările penale s-au încheiat, iar procurorii DIICOT au întocmit rechizitoriul şi au decis să-i trimită pe cei patru inculpaţi în judecată sub acuzaţia de trafic internaţional de droguri. Din primele informaţii se pare că, doi dintre cei patru acuzaţi sunt vâlceni, în timp ce unul este din Bucureşti, iar cel de-al patrulea este cetăţean străin. Aşadar, inculpaţii sunt Hanz-Rajab A.D., Ionuţ Daniel D., Constantin M. şi Liviu Nicolae A.

Au vândut 1 kilogram de cannabis în Vâlcea

Conform cercetărilor oamenilor legii, cetăţeanul străin Hanz-Rajab A.D. a introdus în ţară aproximativ 1 kilogram de cannabis pe care l-a cumpărat din Grecia. Ulterior, el s-a folosit de trei dealeri din România, prin intermediul cărora a distribuit drogurile pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. „Organizarea concomitentă a două acţiuni de prindere în flagrant, în data de 22 mai, a determinat identificarea persoanelor menţionate în comiterea infracţiunilor reţinute în sarcina lor. În contextul arătat, existând condiţiile prevăzute de lege, instanţa a dispus în data de 23 mai admiterea cererii de arestare a celor patru inculpaţi pentru o perioadă de 30 de zile" – se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

Cei patru inculpaţi se află şi în acest moment în spatele gratiilor, ei fiind trimişi în judecată în stare de arest preventiv.

DIICOT avertizează: Traficul de droguri a început să capete amploare în Vâlcea

Interesant la toată povestea aceasta este avertizarea dată de procurorii DIICOT cu ocazia percheziţiilor făcute. Oamenii legii au tras un semnal de alarmă serios asupra faptului că în judeţul Vâlcea traficul şi consumul de droguri ia o amploare îngrijorătoare. Din păcate, autorităţile vâlcene nu sunt în stare să ţină fenomenul sub control, pentru că pur şi simplu nu pot estima câţi consumatori de droguri sunt în judeţ. „Acţiunea face parte din campania declanşată de procurorii DIICOT pentru combaterea traficului de droguri care a început să capete o tot mai mare amploare pe raza judeţului Vâlcea" – susţin procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...