Pumnul face legea-n şcoli. Violenţele între elevi au atins cote alarmante

GRAV. 66 de fapte penale s-au înregistrat în unităţile de învăţământ din Vâlcea în anul şcolar 2013-2014. Aceasta este o realitate prezentată zilele trecute de adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, comisarul – şef Ilie Voica, care susţine că majoritatea infracţiunilor sunt loviri, ameninţări şi câteva furturi. Din păcate, numărul incidentelor în şcoli a crescut faţă de anul şcolar precedent, când au fost înregistrate 47 de fapte penale.

Cele mai multe incidente au avut loc la Liceul Tehnologic Special Bistriţa, unde au avut loc 3 acte de violenţă şi un furt. La acest liceu au fost raportate şi două loviri din partea profesorilor, care le-au aplicat o „corectură manuală" elevilor, însă dosarele penale nu au avut finalitate până acum. De asemenea, s-au mai înregistrat violenţe şi la Liceul Tehnologic de Turism Călimăneşti, Şcoala Gimnazială „Take Ionescu" Rm. Vâlcea, Colegiul Mircea cel Bătrân, Liceul Tehnologic Oltchim, Liceul „Preda Buzescu" Berbeşti, Liceul „Constantin Brâncoveanu" Horezu, Liceul Economic „Iustinian Marina" Băile Olăneşti, Liceul Tehnologic „Ferdinand I", Liceul Economic Rm. Vâlcea, Liceul Tehnologic General Magheru, Colegiul Naţional Alexandru Lahovari şi multe alte unităţi de învăţământ unde elevii s-au bătut între ei. „Majoritatea infracţiunilor sesizate privesc comiterea unor fapte de lovire, precum şi de sustrageri de telefoane mobile şi a unor sume de bani din obiectele vestimentare sau genţile elevilor, lăsate nesupravegheate în clasă şi alte locuri specifice. De remarcat este faptul că, spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului şcolar precedent, majoritatea faptelor sunt comise în incinta unităţilor de învăţământ, fiind sesizată doar o faptă comisă în zonele adiacente" – a declarat comisarul – şef Ilie Voica, adjunctul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

Ca urmare a acestor aspecte relatate, a ieşit în evidenţă că în şcolile din Vâlcea nu este asigurată aşa cum ar trebui paza şi protecţia. Din cele 530 de unităţi de învăţământ, doar 54 sunt asigurate cu pază, în timp ce 67 nu au nici un fel de pază şi protecţie, iar 210 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video. Sigur, comisarul – şef Ilie Voica susţine că poliţiştii acţionează frecvent în preajma şcolilor, însă aceştia nu pot preveni violenţele din incinta unităţilor de învăţământ, iar profesorii şi directorii şcolari par depăşiţi de situaţie.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...