FOTO VIDEO: IPS Varsanufie a fost întronizat arhiepiscop al Râmnicului

În ziua de Rusalii, în faţa a peste 500 de vâlceni, IPS Varsanufie a fost întronizat arhiepiscop al Râmnicului. La eveniment au fost prezenţi aproximativ 14 înalţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, printre care îi putem enumera pe IPS Irineu – mitropolit al Olteniei, IPS Teodosie – arhiepiscopul Tomisului, IPS Calinic – arhiepiscopul Argeşului şi mulţi alţii. Dintre personalităţile judeţului, ce şi-au făcut simţită prezenţa la întronizare, îi putem menţiona pe primarul interimar al Râmnicului - Ion Gigi Matei, prefectul Dumitru Cornoiu, deputaţii Aurel Vlădoiu, Cristian Buican şi Romeo Răădulescu, Romulus Bulacu, Samoil Vâlcu, subprefectul Aurora Gherghina, dar şi câţiva primari din judeţ.

Manifestarea a debutat cu slujba de Liturghie, urmată de slujba de întronizare, ce a ţinut mai bine de trei ore şi jumătate. La finalul slujbei, au luat cuvântul IPS Irineu – mitropolit al Olteniei, dar şi noul arhiepiscop al Râmnicului – Varsanufie. Acesta din urmă a impresionat prin cuvântul său, fiind mai mult decât evident faptul că este determinat să pună lucrurile în ordine la Arhiepiscopia Râmnicului.

„Venirea mea aici ca arhiepiscop al Râmnicului este sub semnul lucrării de întărire a bisericii de aici, ca trup tainic al lui Hristos, până vom ajunge împreună aşa cum ne îndeamnă apostolul Pavel, la unitatea credinţei şi dreapta cunoaştere a lui Dumnezeu. Acestea sunt principalele coordonate pe care trebuie să le avem în vedere spre dobândirea veşnicei bucurii din împărăţia lui Dumnezeu, întărirea unităţii în dreapta credinţă şi creşterea în cunoaştere a lui Dumnezeu, iar pe acestea le vom avea în măsura în care vom reuşi să creştem în Hristos, spre starea bărbatului desăvârşit, adică a asemănării cu Dumnezeu. Ascultarea noastră în această eparhie va fi împlinită în măsura în care vom reuşi s acoperim cu fapte aceste cuvinte. Necesitatea păstrării dreptei credinţe şi a dreptei vieţuiri este tot mai stringentă azi când adevăratele valori sunt puse la îndoială, iar familia este puternic zdruncinată. Misiunea noastră are ca priorităţi absolute consolidarea familiei creştine, revalorizarea cuvântului prin acoperirea lui cu fapte şi raportarea noastră la cuvântul Dumnezeiesc în chip drept. Pornesc în activitatea mea de arhiepiscop al Râmnicului, ocrotitor avându-l pe bunul Dumnezeu şi pe sfinţii săi, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Sfântul Ierarh Antim Ivirreanul, Sfântul Cuvios Grigorie Dascălul şi Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul, sfinţii martiri Bâncoveni cu nădejdea că voi izbăvi toate obstacolele inerente pe care le voi întâlni de-a lungul timpului" -a spus noul arhiepiscop al Râmnicului.

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...