FOTO: Cocoşul de Hurez face parte din brandul de ţară al României

Târgul internaţional de ceramică „Cocoşul de Hurez" a ajuns la cea de-a 44-a ediţie, reunind şi în acest an meşteri ceramişti din întreaga ţară, evenimentul fiind onorat şi de prezenţa ceramiştilor din mai multe ţări europene: Italia, Spania şi Serbia. Politicienii vâlceni nu au stat departe de Târgul de la Horezu, dincolo de valenţele tradiţionale şi artistice ale manifestării, „Cocoşul de Hurez" fiind un prilej foarte bun de imagine publică. Ei au fost prezenţi în număr mare, de pe tot eşichierul politic actual. Cei care au admirat cele peste 120 de standuri, s-au bucurat de frumuseţea vaselor de lut, de măiestria meşterilor, de diversitatea formelor şi culorilor, fiecare plecând acasă cu cel puţin un obiect care să-i amintească de zona Horezu şi de oamenii săi talentaţi.

Târgul de ceramică a debutat oficial sâmbătă dimineaţa, când fiecare meşter înscris în concursul de creaţie îşi va prezenta rodul muncii din ultimul timp. Urmează apoi o degustare de produse tradiţionale româneşti şi un program folcloric susţinut de mai multe ansambluri din Oltenia.

„Avem deja 97 de confirmări, iar în acest an vor veni la Horezu şi meşteri populari din Franţa, nu doar reprezentanţi ai autorităţilor locale. Marea mea bucurie este că am reuşit să conving să participe la târg 14 primari din Republica Moldova. Aceasta este prima ediţie organizată în parteneriat cu Autoritatea Naţională pentru Turism. Parteneriatul este un lucru bun pentru că, până acum, ne-am chinuit mereu să găsim bani pentru organizarea acestui eveniment. De asemenea, pentru prima oară de când se organizează târgul, suntem parte din brandul de ţară", susţine Ilie Fârtat, primarul oraşului Horezu.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...