Duane Butcher: "Lupta împotriva corupţiei nu s-a încheiat"

România a înregistrat rezultate extrem de bune în combaterea corupţiei, dar lupta nu s-a încheiat şi acest fenomen este în continuare o problemă, susţine însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher.

"Atât vicepreşedintele Joe Biden, cât şi secretarul asistent Nuland au definit combaterea corupţiei drept unul dintre scopurile principale ale politicilor Americii faţă de întreaga Europă Centrală. Şi, din foarte multe puncte de vedere, România a fost un exemplu în ceea ce priveşte combaterea corupţiei. În plus, instituţiile înfiinţate în România în ultimii ani au înregistrat rezultate extrem de bune. Şi cred că nu este tocmai bine pentru România să spună: ei bine, nu este problema noastră, toţi se confruntă cu ea. Vreau să spun că este şi problema României, dar cred că vor fi ţări care vor privi spre România în ceea ce priveşte bunele practici, pentru a învăţa cum să abordeze această problemă", a declarat diplomatul american la TVR 1.

Oficialul american a atras atenția că lupta anticorupție trebuie să continue în România.

"Nimeni n-a eradicat corupţia complet până acum, problema este cum reuşim să gestionăm această corupţie şi să ne asigurăm că o minimizăm. Cred că România este deja pe drumul cel bun. E important ca lupta să continue. E important ca acest avânt să fie continuat", a spus Duane Butcher.
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...