La Vâlcea, până şi morţii primesc aviz psihologic

PENAL. La Vâlcea este posibil orice. Acest lucru îl demonstrează un psiholog din municipiul Rm. Vâlcea, care a eliberat avize psihologice pentru o persoană decedată, dar şi pentru o alta care în realitate nu există.

Veronica Liţoiu, psiholog liber profesionist, are laborator psihologic în Ostroveni, în zona Hermes. Femeia este destul de cunoscută în Râmnic, în sensul că, dacă vrei să obţii un aviz psihologic pentru permisul auto destul de uşor, poţi apela la ea cu încredere.

Ei bine, aşa a făcut şi denunţătorul acesteia, Constantin Cîrjan, care a mers la laboratorul Veronicăi Liţoiu şi a solicitat să-i fie eliberate două avize psihologice pentru două persoane. Psihologul nici măcar nu s-a sinchisit să facă cercetările necesare asupra identităţii acestor persoane sau să solicite prezenţa lor acolo, aşa cum era firesc, ci a dat avizul pe loc, contra unei sume frumuşele de bani. Aşa a reuşit Veronica Liţoiu să îl declare apt din punct de vedere psihic pe un om decedat, dar şi pe un altul care nu există.

A picat în „capcana" denunţătorului

Războiul dintre psihologul Veronica Liţoiu şi denunţătorul Constantin Cîrjan este ceva mai vechi. Din câte se pare, cei doi au fost prieteni acum câţiva ani, însă acum au ajuns cei mai mari duşmani. La mijloc ar fi vorba de o sumă de bani, pe care unul dintre ei i-a împrumutat-o celuilalt, iar apoi nu şi-a mai văzut banii înapoi. Ei bine, de aici a început tot scandalul, iar Constantin Cîrjan a vrut cu tot dinadinsul să-i facă „bucata" Veronicăi Liţoiu, ştiind că „manevrele" cu avizele psihologice merg foarte bine la ea. Aşadar, aşa cum spunea, el s-a dus la psiholog şi i-a cerut să elibereze două avize psihologice, pentru un mort şi o persoană inexistentă.

Mai apoi, Constantin Cîrjan s-a dus cu dovezile la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea, denunţând-o pe Veronica Liţoiu.

Ambii riscă pedepse cu închisoarea

Astfel, în luna martie a acestui an, pe numele psihologului Veronica Liţoiu a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru fals intelectual şi abuz în serviciu. Problema e că nici denunţătorul nu a scăpat chiar basma curată, pentru că procurorii râmnceni au decis să înceapă urmărirea penală şi în cazul lui, el urmând a fi cercetat pentru instigare la fals intelectual.

Dacă va fi găsită vinovată, Veronica Liţoiu riscă să primească o pedeapsă cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani pentru fals intelectual şi de la 6 luni la 3 ani pentru abuz în serviciu. În schimb, pentru instigare la fals intelectual, Constantin Cîrjan poate primi şi el o pedeapsă de până la 5 ani de închisoare.
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...