OLTCHIM nu se privatizează pe 6 iunie: Ministrul Niță și administratorii judiciari caută finanţare la chinezi

Termenul pentru cumpărarea caietului de sarcini pentru a participa la privatizarea combinatului chimic Oltchim este 6 iunie 2014, însă cu câteva zile înainte nicio mare companie din domeniu nu s-a arătat interesată de privatizare. În acest context, ministrul Economiei, Constantin Niță, a declarat că Oltchim nu va fi închis şi dacă nu va fi privatizat la 6 iunie, aşa cum s-a angajat Guvernul, combinatul chimic va fi vândut altă dată.

„Oltchim reprezintă un obiectiv pentru Guvern. Dacă nu-l privatizăm nici în 6 iunie vom reuşi altă dată. (...) Să nu-şi închipuie cineva că vom închide această fabrică", a afirmat Niţă, într-un forum pe teme energetice. „Există investitori care vor să ia la pachet Oltchim şi Arpechim. Avem discuţii şi cu OMV Petrom", a mai spus Niţă.

Multiplele încercări de vânzare a Oltchim din ultimii ani au eşuat. Cea mai recentă a fost în luna martie, când statul nu a primit nicio ofertă de cumpărare. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,7% din acţiunile Oltchim. Combinatul a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013.

Aşadar, cum privatizarea Oltchim a trecut deja pe planul doi, ministrul Economiei şi administratorii judiciari cauză variante de finanţare pentru ca să poate fi repornite două linii de producţie în combinat. Aceştia s-au deplasat în China pentru a găsi finanţare. Delegaţia este formată din directorul Oltchim, Victor Avram, avocatul Gheorghe Piperea şi administratorul special Bogdan Stănescu. Aceştia vor să-i convingă pe chinezi să finanţeze Oltchimul cu 15 milioane de euro, necesari pentru creşterea capacităţii de producţie la Oltchim. Rezultatele vizitei din China le vom afla cu toţii vineri, 6 iunie a.c., dată la care expiră şi termenul pentru depunerea ofertelor de cumpărare a combinatului.

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...