SENZAŢIONAL: VÂLCEA nu se afla pe HARTA CORUPŢIEI

Oricât de ciudat ar părea pentru unii, în acest moment, Vâlcea nu se regăseşte pe harta corupţiei întocmită de procurorii DNA. Mulţi dintre preşedinţii de CJ din ţară au probleme cu legea, unii fiind chiar arestaţi preventiv, cum este recentul caz al lui Horea Uioreanu.

Anchetatorii susţin că, în general, cele mai multe ilegalităţi descoperite în ceea ce-i priveşte pe şefii de Consilii Judeţene constau în atribuirea ilegală a contractelor din fonduri publice sau subevaluarea unor bunuri scoase de stat la vânzare în favoarea anumitor firme sau persoane apropiate.

Cazul şefului Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, este considerat reprezentativ. Ar fi încasat, împreună cu fiul său, deputat, peste un milion de euro de la mai multe firme interesate să câştige contracte de reabilitare a unor drumuri.

Şeful administraţiei constănţene, Nicuşor Constantinescu, are nu mai puţin de trei dosare penale deschise pe numele său. De la retrocedări ilegale, la acuzaţii de subfinanţare a unor instituţii din subordine sau împiedicarea unor controale ale Curţii de Conturi în judeţ.

Cei mai mulţi şefi de Consilii Judeţene cu probleme penale sunt concentraţi în zona de sud a ţării, după ce la începutul anului, procurorii i-au luat în vizor pe şefii de consilii judeţene din Prahova, Constanţa, sau Dolj.

În toate ieşirile sale publice, preşedintele CJ Vâlcea Ion Cîlea a părut sigur pe el, spunând că DNA-ul nu are ce să găsească la el. Recent, el a declarat„Eu am lucrat întotdeauna respectând legea. Deşi ştiu că s-ar bucura unii, n-o să păţesc eu aşa ceva. La CJ Vâlcea, totul este în perfectă regulă, pot să verifice orice doresc domnii de la DNA. Nu am nicio problemă în a fi verificat, iar dacă este ilegal, să se ia măsuri" – susţine Ion Cîlea.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...