ALERTĂ: ITM Vâlcea, amenzi usturătoare pentru agenţii economici

În săptămâna 19.05 - 23.05.2014 inspectorii ITM Vâlcea au desfăşurat acţiuni de control în scopul aplicării prevederilor legale, generale şi speciale, în domeniile relaţiilor de muncă, securităţii şi sănătăţii în muncă şi supravegherii pieţei.

Au fost organizate acţiuni pentru furnizarea de informaţii angajatorilor şi salariaţilor cu privire la mijloacele de aplicare a prevederilor legale în domeniile de competenţă.

Astfel în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 51 de controale, au fost identificate o serie de neconformităţi faţă de legislaţia în vigoare, fiind dispuse 60 de măsuri de remediere. Pentru abaterile grave au fost aplicate 7 amenzi în valoare de 15.000 lei.

A fost identificată o persoană care desfăşura activitate fără să aibă în prealabil forme legale de angajare.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă acţiunile noastre sunt orientate pentru prevenirea producerii accidentelor de muncă şi pentru îmbunătăţirea continuă a condiţiilor de muncă.

Acţiunile au ca obiectiv monitorizarea respectării prevederilor legale privind prevenirea riscurilor profesionale la angajatori, precum şi cu privire la măsurile de prevenire şi protecţie aplicate: activităţi de informare a actorilor prevenirii asupra modului cel mai eficient de aplicare a reglementărilor legale referitoare la securitatea şi sănătatea în muncă; controale tematice având drept scop verificarea modului de aplicare a prevederilor legale privind securitatea şi sănătatea în muncă;

În săptămâna 19.05-23.05.2014 inspectorii de muncă din cadrul Corpului de control securitate şi sănătate în muncă au efectuat 31 de controale, fiind identificate 58 de neconformităţi pentru care au fost dispuse măsuri de remediere. Au fost aplicate 58 de sancţiuni din care 5 amenzi în valoare de 37000 lei şi 53 de avertismente.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...