REȚETA ZILEI: Cartofi cu brânză şi vin

Ce vă trebuie? 1,5kg de cartofi curăţaţi, 1 ceapă tăiată fin, 1 cubuleţ de unt pentru uns, 100 ml de vin alb, 300 ml de lapte, 400 ml de smântână lichidă, 3 frunze de salvie tăiată fin, 50g brânză Gruyère rasă.

Cum se prepară? Se încinge cuptorul la 190ºC. Se fierb cartofii 3 minute până se înmoaie puţin, apoi se scurg. Când se răcesc suficient pentru a putea fi manevraţi, se taie în felii de 5mm. Se căleşte ceapa cu unt într-o tigaie, până se înmoaie, aproximativ 5 minute, apoi se toarnă deasupra vinul, laptele şi smântâna şi se încălzesc. Se aşează feliile de cartof într-un bol mare, se toarnă deasupra compoziţia obţinută mai devreme, frunzele de salvie şi jumătate din brânză. Se amestecă încet, până ce toate feliile de cartof se tapetează cu amestecul de smântână.

Se unge cu unt un vas mare termorezistent (de aproximativ 20 x 30 cm), apoi se aşază cartofii în el. Se nivelează partea de deasupra, se presară cu brânza rămasă şi se asezonează cu puţin piper negru. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se coc 30 de minute, apoi se înlătură folia şi se mai coc 30-40 de minute până când o furculiţă se poate introduce uşor în compoziţie, iar suprafaţa este aurie, rumenită.

Poftă bună!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...