FOTO: Firma Alex Construct îşi bate joc de râmniceni

INADMISIBIL. Pe bani publici, râmnicenii sunt batjocoriţi de firma Alex Construct, care pe lângă faptul că face lucrări de mântuială, mai lucrează şi cu viteza melcului, blocând activităţile oamenilor. Sâmbătă, 24 mai a.c., răbdarea cetăţenilor din cartierul Râureni a ajuns la limită, ei reacţionând dur la indolenţele angajaţilor firmei Alex Construct. Totul s-a întâmplat de dimineaţă, în jurul orei 09.00, când râmnicenii de pe strada Mircea Demetriade şi-au dat seama că sunt blocaţi în case, ei neavând cum să iasă de pe stradă din cauza faptului că societatea în cauză a spart asfaltul şi a blocat singura ieşire cu utilajele.

Supărător a fost faptul că angajaţii sau şefii de la Alex Construct nici măcar nu s-au sinchisit să anunţe locuitorii din zonă, iar dacă cineva ar fi avut nevoie de o ambulanţă sau de pompieri, oamenii puteau să-şi dea duhul liniştiţi pentru că accesul era total interzis. „Un muncitor, băgat într-un şanţ, dă cu târnăcopul. De pe margine este asistat de doi şefi (cam burtoşi şi fără echipament de protecţie) şi de încă patru muncitori. Cei şapte se chinuie să înlocuiască o ţeavă de canalizare pe care au mai înlocuit-o şi în urmă cu patru săptămâni. Atunci au ţinut strada blocată o zi întreagă. De ce înlocuiesc din nou ţeava? Pentru că prima introdusă în pământ a fost subdimensionată şi în urma unor ploi torenţiale a inundat gospodăriile oamenilor. Pe undeva pe proprietăţile oamenilor, există posibilitatea să se ajungă cu maşina în DN 64, doar că deştepţii de muncitorii au spart şi intrarea respectivă. Ferească Dumnezeu să fie nevoie de salvare ori pompieri!" – ne-a declarat un cetăţean de la faţa locului.

Maşina poliţiei, blocată de angajaţii firmei

Culmea tupeului, angajaţii Alex Construct i-au blocat chiar şi pe poliţiştii care aveau treabă în zonă. Când duba poliţiei a trecut în acea dimineaţă încă nu începuseră lucrările, însă după ce şi-au rezolvat treburile, oamenii legii au observat că nu au pe unde trece, iar altă ieşire nu era. Astfel, ei au aşteptat mult şi bine, afirmând că: „puteau să ne spună când am trecut că urmează să spargă stradă, nu mai intram cu maşina".

Şeful echipei de lucrători de la firma Alex Construct a fost întrebat de oameni de ce nu au anunţat cele 30 de familii de pe strada Mircea Demetriade cu câteva ore înainte sau chiar cu o zi înainte asupra intenţiilor lor de a sparge strada şi a bloca intrarea. Acesta a răspuns însă în batjocură, cu o indolenţă greu de imaginat: „Mie să nu-mi spui cum să-mi fac treaba. După ce că nu daţi niciun leu pentru că vă fac lucrarea asta mai şi comentaţi. Eu muncesc degeaba aici, muncesc gratis pentru Gigi Matei. Nu este lucrarea plătită din bani publici" – a spus şeful de echipă de la Alex Construct.

Primarul Matei: „Lucrarea era absolut necesară"

L-am contactat şi pe primarul interimar al Râmnicului, Ion Gigi Matei, să ne dea un punct de vedere referitor la acest incident dintre locuitorii de pe strada Mircea Demetriade şi firma Alex Construct, acesta declarând că se va duce la faţa locului pentru a pune lucrurile la punct, fiind indignat că râmnicenii sunt trataţi în acest fel. „Problema de acolo o ştiu şi este adevărat că lucrările de acum nu sunt plătite, însă sunt de acord că oamenii trebuiau anunţaţi. Lucrarea era absolut necesară pentru ca gospodăriile locuitorilor să nu mai fie inundate, însă se putea proceda altfel, cu mai mult respect pentru cetăţeni. Voi merge la faţa locului" – ne-a declarat primarul interimar Gigi Matei.

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...