Traficant de droguri ridicat de DIICOT în sala de judecată

Un traficant de droguri a fost ridicat de DIICOT chiar din sala de judecata, de la Curtea de Apel Bucuresti, acesta fiind inculpat intr-un dosar de mita de care s-a ocupat DNA.

Tony Viorel Iaparnicu, de 43 de ani, este liderul unei grupari infractionala specializata in traficul de droguri de mare risc, mai exact heroina, grupare pe care procurorii DIICOT au reusit sa o destructureze. Alaturi de lider, a mai fost retinut si Gheorghe Lae de 40 de ani.

Cei doi au fost monitorizati timp de trei luni, se arata intr-un comunicat DIICOT, si sunt urmariti penal din 30 aprilie.

Iaparnicu este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de droguri de mare risc in forma continuata, la fel ca si partenerului sau, Gheorghea Lae, care cumpara droguri de la cel dintai si le vindea mai departe.

"In fapt, s-a retinut ca in perioada februarie 2014- aprilie 2014 Iaparnicu Tony Viorel impreuna cu alte cinci persoane a constituit un grup infractional organizat in scopul savarsirii infractiunii de trafic de droguri de mare risc (heroina). Activitatea infractionala releva structura grupului, rolurile bine stabilite pentru a actiona coordonat in scopul traficului de droguri. Conform probelor administrate in dosar, substanta halucinogena era adusa din Bulgaria si comercializata pe raza Municipiului Bucuresti, existand suspiciunea rezonabila ca furnizorul din tara vecina este cetateanul bulgar Ivanov Simeon Dimitrov (30 de ani) ", care este, de asemenea, urmarit penal, se arata in rechizitoriul procurorilor.

Cetateanul bulgar a fost prins in flagrant delict la 7 mai, cand a introdus in Romania si a transportat pe teritoriul tarii noastre aproape 800 de grame de heroina.

Dupa prinderea in flagrant a mai multor membri ai retelei si efectuarea de perchezitii, DIICOT a retinut 11 persoane implicate in traficul de droguri, printre care bulgarul si unul dintre liderii retelei, Lae Ghoerghe.

Tribunalului Bucuresti a dispus arestarea preventiva a sapte inculpati, fata de alti patru dispunand masura controlului judiciar.

Celalalt lider, Tony Viorel Iaparnicu, s-a sustras urmaririi penale inca din data de 7 mai, insa a fost prins, joi, la Curtea de Apel Bucuresti, unde se afla in calitate de inculpat, fiind judecat pentru dare de mita intr-un dosar instrumentat de DNA.

El este acuzat de cumparare de influenta in dosarul in care au fost trimise in judecata pentru coruptie judecatoarele de la Tribunalul Bucuresti, Antonela Costache si Viorica Dinu.

Procurorii sustin ca Tony Viorel Iaparnicu a incercat sa obtina solutii favorabile in doua dosare penale privind infractiuni de trafic de droguri.

"Concret el dorea sa obtina punerea in libertate a persoanelor arestate cumparand influenta judecatoarei Viorica Dinu. El a dat prin intermediari suma de 15.000 de euro si, in urma pretentiilor ridicate de complicii magistratului, s-a oferit sa dea chiar si suma de 30.000 de euro pentru interventia judecatoarei Dinu pe langa colegii de la Tribunalul Bucuresti si cei de la Curtea de Apel Bucuresti. Intrucat nu au fost obtinute hotararile judecatoresti promise cei 15.000 de euro i-au fost restituiti", se precizează în rechizitoriul DNA.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...