ŞOCANT: Arsă de vie în curtea casei, vinovatul e liber

Moarte cumplită pentru o femeie din Stoeneşti, care a decedat în chinuri cumplite din cauza unor arsuri pe aproape jumătate din corp. Rudele femeii îl acuză pe concubinul acesteia că i-ar fi dat foc în spatele casei, iar o ultimă declaraţie a victimei de pe patul de moarte relevă că ea a fost agresată şi incendiată de iubitul ei, un anume Viorel Butacu. Până acum însă, deşi au trecut mai bine de două luni de la moartea ei, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea nu au încheiat cercetările, iar cel ce este acuzat de omor este în libertate.


Întreaga poveste a început în luna martie a acestui an, mai exact în data de 9 martie, atunci când Mirela Olimpia Dicu – 57 de ani, a suferit arsuri grave pe aproape jumătate din corp. Ea nu a fost dusă la spital imediat, ci abia după şase zile, iar între timp, concubinul ei, Viorel Butacu, a vrut să o trateze băbeşte, dându-i pe arsuri cu albuş de ou. Femeia a fost găsită într-un final de o rudă de-a sa şi dusă de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea, de unde a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. Acolo, după câteva operaţii, Mirela Olimpia Dicu a murit în chinuri groaznice.
femeie arsa1
L-a acuzat pe concubin că i-a dat foc

De pe patul de spital, Mirela Olimpia Dicu a dat o declaraţie năucitoare, mărturisind că în seara de 9 martie 2014, cel cu care trăia de 10 ani, Viorel Butacu, într-un acces de furie, a târât-o în spatele casei, a aruncat peste ea cu benzină din sticla pe care o folosea la alimentarea drujbei şi i-a dat foc. Femeia a susţinut că şi-a pierdut cunoştinţa, iar când s-a trezit, era tratată de concubin cu albuş de ou, acesta refuzând să o ducă la spital. Victima a stat 6 zile în dureri groaznice, zăcând într-un pat din locuinţa prietenului ei. Abia în data 15 martie, Mirela a fost găsită de o rudă de-a sa, care a sunat imediat la ambulanţă. „În această stare, în care nu eram conştientă tot timpul datorită rănilor deosebit de grave, am fost găsită, în data de 15.03.2014 de către o rudă a mea, P.V., care a chemat salvarea şi am fost dusă mai întâi la UPU Vâlcea, iar de aici am fost trimisă tot în regim de urgenţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde s-a constatat că am arsuri pe mai mult de 50% din corp, iar prognosticul este îngrijorător, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor mele de supravieţuire" – a mărturisit Mirela Olimpia Dicu, în faţa avocatei sale, chiar pe patul de spital.

A murit la Bucureşti
femeie arsa2
Din păcate, la 20 de zile după ce a fost arsă, în data de 29 martie a.c., Mirela Olimpia Dicu a decedat la Bucureşti, rănile provocate de arsuri fiind grave, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru ea. Medicii au constatat în fişele medicale că femeia a suferit arsuri de gradul III prin flacără pe aproximativ 40% din corp, fiind vorba de o agresiune asupra ei, care era veche de şase zile când a fost dusă la spital. Mai mult, cadrele medicale au observat că femeia a fost arsă pe stomac, coapse şi la nivelul organelor genitale. „Pacienta şi personalul medical care a adus-o afirmă că a fost victima unei agresiuni în urmă cu 6 zile, concubinul i-a dat foc şi apoi a sechestrat-o la domiciliu până când a fost vizitată de rude (...)" – au susţinut şi medicii de la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Ancheta neterminată, acuzatul încă liber

De când femeia a murit au trecut aproape două luni de zile, iar ancheta în acest caz este departe de a fi finalizată. Dosarul de cercetare penală împotriva concubinului Viorel Butacu se află pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, însă nu s-a luat nicio măsură până acum.

Comisarul – şef Mihai Bojete, criminalist al Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, cel care a preluat cazul înainte de a fi declinat către parchet, ne-a mărturisit că ancheta este în curs de desfăşurare, însă se desfăşoară greoi pentru că declaraţiile femeii înainte de a muri au fost contradictorii. „Prima dată, femeia a declarat că a dobândit arsurile în timp ce dădea foc la vegetaţia uscată din curte, când focul s-a extins şi i-au luat hainele foc. După aceea, a revenit asupra declaraţiei şi l-a acuzat pe concubinul ei că i-a dat foc. Dar, este cuvântul ei împotriva cuvântului acuzatului şi sunt necesare mai multe probe. Oricum ancheta va scoate la iveală adevărul şi se vor lua măsuri" – ne-a declarat comisarul – şef Mihai Bojete.

Până atunci, cert este că în declaraţia victimei, dată cu câteva zile înainte să moară, se arată că ea a dat declaraţie împotriva concubinului său, Viorel Butacu, în faţa asistentei de pe salvare, în momentul în care a fost sunată de poliţiştii Postului de Poliţiei din comuna Pietrari. „(...) dosarul a fost încredinţat Postului de Poliţie din comuna Pietrari, de care aparţine comuna Stoeneşti, de unde am fost contactată imediat, în timp ce mă aflam în salvarea care mă ducea la Bucureşti şi am relatat ce mi s-a întâmplat, precizând că numitul Butacu Viorel mi-a dat foc în mod intenţionat şi că nu a fost vorba de nici un accident şi nici de o acţiune a mea personală" – a declarat victima Mirela Olimpia Dicu, înainte să moară.
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...