„Europarlamentarii PSD+UNPR+PC vor apăra românii în Europa"

În ultima săptămână de campanie, conducerea PSD a trimis un mesaj către români, îndemnându-i să iasă la vot şi să cântărească bine lucrurile înainte de a pune ştampila. Social-democraţii au făcut o comparaţie între guvernările trecute şi ceea ce a reuşit să facă Guvernul Ponta în tot acest timp, fiind evident faptul că pesediştii duc o politică socială, aproape de oameni. Iată mesajul PSD-iştilor pentru români:

„PSD a obţinut, în alegerile trecute, puţin peste 30%. Acum, ne propunem 35%, ceea ce ar fi cel mai bun scor înregistrat vreodată de PSD la alegerile europene. Sondajele arată că suntem pe primul loc, dar fiecare vot contează, pentru că fiecare vot înseamnă o lovitură în plus pentru regimul Băsescu şi pentru modelul european care îl susţine pe Băsescu în Europa.

Adversarii au încercat să ne conteste mesajul, inclusiv la birourile electorale: „Mândri că suntem români" şi „România Puternică în Europa". Oamenii lui Băsescu ar face orice pentru a lupta împotriva românilor - ei neagă direct ideea mândriei de a fi români şi nu suportă să audă aceste cuvinte. Peste tot în ţară, românii au primit pozitiv acest mesaj, ca pe un îndemn la renaştere şi reafirmare. Avem o Românie frumoasă, dar şi români curajoşi, muncitori, civilizaţi şi performanţi. Prietenii lui Băsescu nu vor să accepte că românii sunt mândri de ei şi că redevin puternici în Europa. Au contestat acest mesaj când Europa constata că România are cea mai mare creştere economică din UE. Am spus că vrem să trimitem la Bruxelles oameni mândri că sunt români tocmai pentru a inversa atitudinea regimului Băsescu, care a adus României ruşine şi umilinţă.

Aceste săptămâni de campanie au arătat un lucru simplu - Victor Ponta este iubit şi susţinut în tară, iar Traian Băsescu este respins şi huiduit. Efectul este cel anunţat de Băsescu - vrea să folosească acest an pentru a da în Ponta, pentru a-i distruge imaginea şi credibilitatea, astfel încât să nu ajungă preşedinte. Lucrurile sunt clare - avem în faţă un regim corupt şi dăunător, regimul Băsescu, care va face orice ca Victor Ponta, primit atât de bine de români, să nu ajungă preşedinte. Acest lucru ne arată că Victor Ponta trebuie susţinut să ajungă preşedinte, pentru că este total diferit de Traian Băsescu. Vrea un model diferit de politică şi de guvernare, este iubit de români, are în spate o coaliţie de partide şi propune un proiect pozitiv pentru România.

PSD este susţinut de oamenii obişnuiţi, pentru că guvernarea Ponta i-a ajutat direct pe aceşti oameni după preluarea guvernării. Noi suntem aproape de pensionari, muncitori, militari, tineri, că venim cu măsuri prin care îi sprijinim pe aceştia. Românii au ocazia la alegerile din 25 mai să le arate că nu au uitat ce au făcut Băsescu-Udrea-Boc la guvernare:

- În timp ce guvernarea lor a tăiat salarii cu 25%, noi am dat înapoi oamenilor banii luaţi pe nedrept şi am şi mărit salarii pentru medicii şi profesorii tineri.

- În timp guvernarea lor a vrut să taie pensii şi a impozitat pensiile mici, prin introducerea plăţii CASS pentru pensiile mai mici de 1.000 de RON, noi am dat înapoi aceşti bani. Mai mult, noi am respectat legea pensiilor şi am indexat pensiile şi în 2013 şi în 2014, mărind prima dată pensia peste rata inflaţiei.

- În timp ce guvernarea lor a produs dezastrul fondurilor europene – 7% rată de absorbţie în 5 ani şi 5 programe blocate – noi am crescut rata de absorbţie de cinci ori, până la 35% şi am deblocat toate programele blocate din cauza incompetenţei şi corupţiei PDL. Sunt peste 4 miliarde de euro pe care i-am adus în 2 ani în România. Pe fonduri europene, am atras în 4 luni cât a tras toată guvernarea BOC şi MRU la un loc! Am absorbit 4 miliarde până acum şi vom mai absorbi încă 10 până în 2016!

- În timp ce ei au dat afară profesori şi a închis şcoli, noi am deblocat posturile din învăţământ, am alocat mai mulţi bani pentru Educaţie şi am crescut veniturile profesorilor debutanţi. În anul 2014, Educaţia a primit cu 2 miliarde de lei mai mult decât în 2013, adică 13% din bugetul naţional!

- În timp ce ei au închis spitale, noi am redeschis 17 spitale şi am mărit veniturile medicilor rezidenţi.

- În timp ce ei au distrus 700.000 de locuri de muncă, noi am creat peste 100.000 de noi locuri de muncă!

- În timp ce ei au dus România la o cădere economică de -9%, noi am crescut economia în 2013 cu +3,5%, iar datele economice arată că anul acesta am depăşit PIB-ul din 2008%!

- În timp ce ei au mărit TVA, ceea ce creat scumpiri în toate sectoarele, noi am redus TVA la pâine, scăzând astfel şi preţul produselor de panificaţie, dar şi evaziunea fiscală.

- În timp ce ei au lăsat oamenii fără apărare în faţa tăierilor de venituri, îngheţării pensiilor şi creşterilor de preţuri, noi am majorat cuantumul ajutoarelor pentru încălzire, am crescut venitul minim garantat şi am mărit salariul minim.

- În timp ce România a fost izolată în plan extern de guvernarea Băsescu-Boc, Guvernul USL şi premierul Ponta au repus România pe harta internaţională. Într-un an şi jumătate de premierat, Victor Ponta a avut peste 50 de contacte externe la nivel înalt cu lideri din SUA, Franţa, Germania, Italia sau China, pentru a da doar câteva exemple.

Pe 25 mai, nu contează doar locul pe care vom fi, ci şi procentul, pentru a trimite la Bruxelles cât mai mulţi parlamentari social-democraţi. Avem cea mai bună echipă de candidaţi şi împărtăşim viziunea marii familii social-democrate din Europa: vrem o Europă mai unită, mai solidară, mai apropiată de nevoile reale ale oamenilor.

Spunem STOP intoleranţei dintre cetăţenii statelor UE şi agresivităţii faţă de imigranţi! Vrem un spaţiu comun în care toţi cetăţenii UE să aibă drepturi egale. Vrem să îi apărăm pe românii care muncesc în UE, şi vrem să oprim trimiterea la Bruxelles a unor candidaţi care, până acum, au făcut doar rău României.

Europarlamentarii PSD+UNPR+PC vor apăra românii în Europa, le vor susţine drepturile şi vor fi aproape de ei.

Avem cea mai competentă echipă de candidaţi, care va reprezenta cu cinste şi profesionalism România la Bruxelles şi Strasbourg. Şi avem şansa ca, printr-un vot cât mai bun, să susţinem un candidat social-democrat pentru preluarea preşedinţiei Comisiei Europene - ceea ce ar fi o veste extrem de bună pentru România".
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...