REŢETA ZILEI: Socata

17 Mai 2014
Ce vă trebuie? 2 l apă, 150-200g zahăr, 4 flori de soc, 1-2 lămâi, un vârf de cuţit de drojdie uscată (opţional, doar dacă nu e soare ca să fermenteze natural)

Cum se prepară? Alegem un recipient transparent, un borcan de sticlă sau o sticlă de plastic de 2 l la care îi tăiem gâtul. Curăţăm florile de soc de impurităţi şi uscăciuni (dacă e cazul) fără să le spălăm (prin spălare vom pierde toată aroma ce stă în polen). Aşezăm florile în recipient, adăugăm lămâia tăiată în bucăţi mai mari şi peste toate adăugăm zahărul. Adăugăm 2 l de apă, amestecăm bine, acoperim sticla/borcanul cu un tifon şi o/îl aşezăm într-un loc însorit în aşa fel încât să fermenteze. În cazul în care nu aveţi unde să ţineţi socata în soare, adăugaţi şi un vârf de cuţit de drojdie ca să acceleraţi fermentaţia.

Timp de 3 zile amestecăm de 2 ori pe zi în socată ca să nu se bălească. Gustăm şi când considerăm că e suficient de acidulată strecurăm socata şi o păstrăm la frigider.

Poate fi păstrată la frigider pentru mai mult timp, devenind ca o şampanie după 1-2 săptămâni.
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...