6 dosare de la Investigarea Fraudelor au fost declinate către DNA şi DIICOT

INTERES. Mai mult, în 11 cauze s-a întocmit rechizitoriul, inculpaţii fiind trimişi în judecată, iar trei dintre ei au ajuns şi după gratii, fiind arestaţi preventiv pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

În primele patru luni ale anului, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au reuşit să soluţioneze 315 dosare şi să înceapă cercetările în alte 178 de cauze. Sigur, poliţiştii de la Fraude au „pe stoc" 1.178 de dosare în care se fac cercetări, unele având o vechime chiar şi de câţiva ani.

Dintre dosarele soluţionate în cursul acestui an, în 11 s-a emis deja rechizitoriul de către Parchet, inculpaţii fiind trimişi în judecată pentru evaziune fiscală, contrabandă cu ţigări şi alte infracţiuni economice. Prejudiciul cauzat de infractorii economici din judeţul Vâlcea s-a ridicat anul acesta la suma de 6.225,35 mii lei, iar recuperată a fost până acum suma de 686,96 mii lei.

Cel mai important însă este faptul că ofiţerii de la Investigarea Fraudelor au reuşit să descopere 6 speţe grave de corupţie, pe care le-au declinat către DNA şi DIICOT. „Suntem până acum pe locul 3 la nivel naţional în privinţa cauzelor pe care le-am declinat către DNA sau DIICOT. În ceea ce priveşte persoanele implicate, trebuie să vă spun că au fost reţinuţi 3 suspecţi pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă. Mai mult, avem în lucru 55 de dosare complexe cu prejudiciu de peste 2 miliarde de lei vechi" – ne-a declarat comisarul de poliţie Vasile Bălaşa, şef de biroul în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor din Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...